dzeltenā un oranžā nudien nav manas mīļākās krāsas, es tās nekad nevelku un mājās neieviešu. Kaut gan rudens ir mans mīļākais gadalaiks.
Taču ne velti ajurvēdā šādas krāsas ēdienam tiek piedēvēta liela iedarbība- tas neapšaubāmi ir ļoti iepriecienošs, sildošs un visādi citādi atbalstošs:)
Vajag (2 l katlam):
2 lieli skaisti burkāni, sarīvēt ar korejiešu rīvi (fotogrāfijā redzamais tika nopirkts "Idilles"veikalā savās astītes dēļ)
ķirbja gabals (vidēja ābola lielumā), sarīvēt ar rupju rīvi
pusglāze lēcu
1 laura lapa
liela šķipsna kajenas piparu*
1/2 TK saldās paprikas pulvera
1 liels sīpols, sakapāt
3 ķiploka daiviņas, sakapāt
paprika, sagriezt puscentimetra gabaliņos
1 tomāts, sīki sagriezt
Gatavošana:
Katlā uzkarsēt 1 ĒK eļļas vai sviesta, likt laura lapu, sīpolu, ķiploku. Pēc 5 minūtēm likt burkānus, papriku. Pēc 5-7 minūtēm pieliet litru karsta ūdens. Pavārīt minūtes 15, tad likt ķirbi, lēcas, piparus, tomātu. Kad gatavas lēcas, gatava zupa (aptuveni vēl 10 minūtes).
*var arī kādu masalu, karija lapas, kurkumu- tad būs austrumu smaržas zupa.