sestdiena, 2016. gada 2. aprīlis

zirņu-sojas pupiņu zupas: divas vienā

Zupa, kas tiek vārīta konservatīvam zēnam un pēc tam adaptēta citai gaumei.

Pamata zirņu-sojas pupiņu zupa
Vajag (2 l katlam):
2/3 gl sauso dzelteno zirņu, izmērcēt pa nakti ar šķipsniņu sodas
1/2 kubiņa dārzeņu biobuljona
1/2 gl saldētu sojas pupiņu
1.5 gl rīvētu burkānu
2 sīki sagriezti sīpoli
2 laura lapas
1 ĒK sviesta
sāls, pipari
Gatavošana:
Izmazgātus-izmērcētus zirņus likt katliņā ar ūdeni (ūdens divreiz vairāk par zirņiem) un sākt vārīt uz mazas uguns. Kamēr zirņi gandrīz gatavi (aptuveni pusstundu). Pannā sviestā viegli apcept sīpolus ar burkāniem un laura lapām. Pielikt pie zirņiem, pielikt arī pupiņas un vārīt līdz zirņu un sojas pupiņu gatavībai (vēl kadas 10 minūtes, ja vajag vēl ūdeni-pieliet verdošu). Pielikt buljona kubiņu, sāli, piparus, uzvārīt un noņemt no uguns. Gatavs.
Spinātu-zirņu zupa
Un tad kad es gribu šo zupu, es to adaptēju.
Mazā kausiņā uzkarsēju kumīnu  (1/2 TK) ar pilienu eļļas, ieleju porciju zupas, pielieku 2 porcijas saldēto smalcināto spinātu un vāru 2 minūtes (uz iepakojuma- 15, vispār nesaprotu, kāpēc spināti jāvāra 15 minūtes jebkurā kontekstā). Šajā brīdī zupa kļūst daudz labāka))