Nu labi, nav svarīgi. Šo recepti ieguvu no savas draudzenes, kura apgalvo, ka pildīt to var gan ar kāpostiem, gan gaļu. Es taisīju ar sēnēm.
Vajag:
3 olas
0.5 gl majonēzes
1 gl krējuma
škipsna sodas
milti
Pildījumamam:
sēnes (man- saldētas dažādas)
sīpoli
1 ēk eļļas
Gatavošana:
Apcept sēnes ar sasmalcinātiem sīpoliem gandrīz līdz gatavībai- nu, 10 minūtes.
Sajaukt krējumu ar majonēzi un olām, sakult ar slotiņu. Bērt klāt miltus, kamēr konsistence kā mīklai mazajām pankūkām... nu, vai majonēzei.
Ieklāt cepamajā formā (lielā, ar malām- man 32 cm uz 20) cepamo papīru. Ieliet pusi mīklas, uzlikt pildījumu, uzliet otru pusi mīklas. Cept 180-200 C līdz gatavībai (kamēr izskatīsies zeltaini-gaišbrūns)
Komentāri: labs gan karsts, gan atdzisis. Tikai atdzisušu iespējams griezt kā pīrāgu. Samērā trekns, potams, bet nu ne ekstrēmi. Kaut kas vidējs starp omleti un pīrāgu, tāds kā suflē. Garšīgs!
Aveņu želeja ar avenēm
Mana bērna mīļākais deserts ir želeja. Parasta, pirkta, no Rimi. Optimāli, ja nopērku paciņu un pagatavoju (jo tā sanāk liela). Man ir šaubas- vai tas ir ļoti labs deserts, taču nekad nebiju aizdomajusies kaut ko ar to pasākt. Un te pēdējā žurnāla Goodfood numurā ieraudzīju šo elementāro uz skaisto ideju- izmantot saldētas ogas.
Gatavošana: sabērt trauciņos saldētas avenes. Pagatavot pēc instrukcijas aveņu želeju (var vēl nedaudz cukura pievienot). Apliet, atdzesēt, ielikt ledusskapī. Gatavs!