turpināsim. Cepumi, kurus taisīju pārī ar iepriekšējiem, jo šiem vajag vienu olbaltumu:). Recepte atkal no laperla-foto.
Vajag:
100 g sviesta
50 g pūdercukura
1 olbaltums
200 g miltu
šķipsna sāls
1/2 šķipsnas vaniļas*
3-4 pilieni mandeļu esences (neliku)
šokolāde pildījumam (šim daudzumam-kādi 40 g)
Gatavošana:
Istabas temperatūras sviestu sakult ar mikseri ar pūdercukuru, pielikt olbaltumu, atkal sakult. Piesijāt klāt miltus, pielikt sāli, vaniļu, mandeļu esenci. Samīcīt, savelt bumbu, atstāt uz 10 minūtēm. Tad savelt mazas bumbiņas (kā ļoti mazu valriekstu, saplacināt tas nedaudz, ar pirkstu vai karotes kātu iztaisīt iedobes, likt uz paplātes ar cepamo papīru uz stundu ledusskapī.
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 190 C, cept 6-8 minūtes, izņemt, vēlreiz iztaisīt iedobi, cept vēl 6-8 minūtes. Augšai jābūt gaišai, nevajag cept ilgāk (man fotogrāfijā nedaudz pārcepti). Pa to laiku izkausēt šokolādi. Karstus pārkaisīt ar pūdercukuru, ieliet šokolādi iedobēs (var arī aprikožu džemu, piemēram, tad tas jāsablenderē un jāuzsilda). Es vēl karstā šokolādē riekstu gabaliņus iespraudu.
Komentāri:
* man vaniļas ekstrakts, liku ap 1 TK
Iespaidi: labi, tradicionāli smilšu cepumi, izcili tur formu, neizplūst. Smuki sanāk, dekoratīvi.