svētdiena, 2013. gada 7. aprīlis

ķirbja biskotti cepumi

nekā īpaši ķirbjaina šajos cepumos nav un arī sastāvā ķirbja ir ļoti maz. Pieļauju, ka var aizvietot ar kādu augļu biezeni (gadījumā ja ir iebildumi pret ķirbi).

Recepte- ArxOnt.livejournal.com
Vajag (tase=240 ml):
2.5 tases kviešu miltu
¾ tases gaišbrūnā cukura
½ tases ķirbja biezeņa
2 lielas olas
1.5 TK cepama pulvera
0.5 TK sodas (es neliku)
1 TK kanēļa
1 TK vaniļas (nesaprotu- kas ir šī vaniļa, piepilināju dažus pilienus esences)
1/8 TK malta ingvera (liku ½ TK)
Pa šķipsnai muskatrieksta, krustnaglinu, smaržīgo piparu
+
0.5 tases (liku 2/3) valriekstu, rupji sakapāt
1/3 tases kaltētu dzērveņu (neliku)
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200 C.
Atsevišķi sajaukt olas ar ķirbja biezeni, pirms tam atliekto malā 1 TK baltuma.
Lielā traukā sajaukt visas sausās sastāvdaļas, pievienot slapjās, sajaukt lipīgu mīklu. Pielikt riekstus un dzērvenes, apmaisīt. Ilgi nemaisīt!
Sadalīt 2 daļās, likt uz virsmas, pārkaisītas ar miltiem, izveidot 2 desiņas, pārlikt uz plāts (ar papīru), nedaudz saplacināt, pārziest ar olas baltumu.
Cept 40-45 minūtes līdz zeltainai garozai. Atdzesēt.
Ar asu nazi sagriezt 2 cm biezus cepumus (griezt ieslīpi). Kaltēt cepeškrāsnī 10-15 minūtes 180 C, pa visu apliekot otrādi. Atdzesēt uz režģa, uzglabāt hermētiskā traukā (var uzglabāt ļoti ilgi)
Komentāri: garšīgi cepumi, cieti, jo paredzēti mērcēšanai- tējā, kafijā, pienā, garšīgā alkoholā.