svētdiena, 2010. gada 10. janvāris

ziemas prieki un chilli con carne

Nācās šodien atteikties no ieplānotā, visu atmest un doties uz Biķernieku mežu, jo tā saule ārā nedod mieru- pārāk eksotiska parādība. Mežā ieradāmies ar trīs dažādām konstrukcijām braukšanai no kalna, diviem termosiem un trīs cilvēku neatkarīgi vienam no otra sarūpētajām sviestmaizēm, keksiem un tml.:)) Kā jau vienmēr- dabas apbrīnošanas kvalitāte ir cieši saistīta ar to, vai ir pietiekami pārtikas:)) Bet nu tur bija ļoti skaiski, ļoti pasakaini. Cilvēku ne pārāk daudz.
Vienīgais- suņi. Lieli priecīgi suņi, no kuriem baidās mans bērns un kuru saimniekiem ir precīzi tas pats sindroms, kas mazu bērnu vecākiem. Vecākiem liekas, ka visa pasaule ir sajūsmā par viņu bērniem, bet suņu saimniekiem liekas, ka visiem jābūt aizkustinātiem par milzīgiem vilkiem, kas priecīgi un nepieskatīti skraida starp (svešiem) bērniem.
Bet nu- par ēdienu. Ideālais ēdiens pēc šāda veida pastaigas.
Chilli con carne
Avots-žurnāla „Garšīgs” 1.numurs, mani komentāri slīprakstā
Vajag:1 ĒK eļļas
2 daiviņas ķiploka, sīki sakapāta
½ sarkanā čili pipara pāksts
300 g maltas liellopa gaļas
800 g kārba konservētu pupiņu
400 g kārba konservētu tomātu savā sulā (es saspaidīju un vispār man liekas, ka vajadzētu pusotru reizi vairāk)sauja bazilika lapu
sāls
Gatavošana:Dziļā pannā sakarsē eļļu un apsutini ķiploku. Neļauj apbrūnēt, jo tas var kļūt rūgts. Pievieno sīki sagrieztu piparu. Pievieno malto gaļu un ar dakšiņu sadrupini. Cep, līdz tā nedaudz apbrūnējusi. Pievieno pupiņas un tomātus. Iemaisi baziliku. Ļauj, lai mērce uzmet kārtīgu burbuli. Sasali pēc patikšanas. Pasniedz karstu.
Iespaidi: ļoti ātri pagatavojams, garšīgs un ziemai piemērots ēdiens. Ņemot vērā gaļas liesumu un termiskās apstrādes laiku, sanāk, ka arī gana veselīgs. Nesaprotu, kāpēc tik ilgi neizmēģināju.