trešdiena, 2010. gada 1. septembris

ābolu skones

mana aizraušanās ar skonēm turpinās:) Kaut gan ir sācies darbs un tagad mani interesē trīs sastāvdaļu receptes, pagatavojamas 10 minūtēs.
Recepte- juliamaxi.livejournal.com. Ļoti labas receptes, turklāt autentiskas- autore daudzus gadus dzīvo Anglijā un interesējas par angļu un skotu virtuvi.
Vajag:
450 g miltu-tekstā self-raising, bet mums tādu, liekas, nav, tāpēc-
3 TK cepamā pulvera
1 TK sāls
110 g auksta sviesta
50 g cukura (es palielināju līdz 80 g, gribēju saldākas)
450 g ābolu (svars pēc nomizošanas, tātad- 5-7 āboli)
piens- aptuveni 1/3 glāzes
Gatavošana:
Šeit vispārēja informācija par skonēm.
1. Sajaukt miltus ar cepamo pulveri, sāli, cukuru. Pielikt gabaliņos sagrieztu sviestu. Saberzt ar rokām līdz rupjām drupačām.
2. Pusi ābolu sarīvēt ar rupju rīvi, pusi- sagriezt mazos gabaliņos. Sajaukt ar miltu maisījumu.
3. Pievienot pienu, kamēr mīkla mīksta un nedaudz- pavisam nedaudz!- lipīga. Piena daudzums atkarīgs no ābolu sulīguma, miltu kvalitātes. Man bija varbūt nedaudz vairāk par trešdaļu glāzes.
4. Likt uz virsmas, pārkaisītas ar miltiem. Saplacināt (tekstā- izveltnēt, taču man nekad nav tāda konsistence) ar rokām, izgriezt apmēram 5 cm diametra apļus. Var arī taisīt lielu apli un griezt kā picu trīsstūros. Pārziest ar pienu.
5. Likt uz cepamā papīra uz paplātes. 190 C apmēram 20-25 minūtes.
Iespaidi: izcilas skones- drīzāk saldenas, nevis saldas un ļoti jūtams ābols. Ēdām ar ābolu džemu, svaigo sieru, avenēm.