ceturtdiena, 2009. gada 19. novembris

Bavārijas ābolu kūka

Avots: Joyofbaking.com, Chance (cookschool.ru)
Vajag:
Pamatam:
1 tase miltu (140 g)
1/3 tases pūdercukura (35 g)
½ tases (113 g) auksta sviesta, sagriezta nelielos gabaliņos
Krēmam:
227 g istabas temperatūras krēmsiera (piem., Filadelfijas)
¼ tases (50 g) cukura
1 liela ola
1/2 TK vaniļas ekstrakta
Pildījumam:
1/4 tases (50 g) cukura
1/2 TK malta kanēļa
500 ml (apmēram 3-4 lieli) ābolu, kas nomuzoti un sagriezti šķēlēs)
1/3 tases (35 g) mandeļu plāksnīšu
Gatavošana:
Mīkla:
Sajaukt miltus ar pūdercukuru. Pievienot sviestu un saberzēt ar miltiem un cukuru, kamēr neveidosies drumstalas. Savākt bumbā. Ar rokām izlikt ar mīklu 22 cm diametra formu, veidojot nelielas malas. Pārklāt formu ar plēvi un novākt ledusskapī, kamēr tiek gatavots viss pārējais.
Krēms:
Sakukt krēmsieru, pievienot cukuru, labi izmaisīt. Pievienot olas un vaniļu. Izņemt no ledusskapja mīklu, uzlikt virsū krēmu, atkal novākt ledusskapī.
Pildījums:
Sajaukt cukuru ar kanēli, samaisīt ar āboliem. Kārtot ābola šķēlītes uz krēma, pārkaisīt ar mandeļu skaidiņām.
Cept 230 C 10 minūtes. Tad samazināt karstumu līdz 205 C un cept vēl 25-30 minūtes līdz zeltainai krāsai.
Izņemt no cepeškrāsns un atdzesēt un restes. Izņemt no formas, pārkaisīt ar pūdercukuru.
Iespaidi: gaumīgi un garšīgi. Visa tieši tik daudz, cik vajag.