1-2 ĒK olīveļļas
350 g briseles kāpostu
2 TK sasmalcinātu ķiploku
180 ml dārzeņu buljona (man bija 120 ml, pietika)
2 ĒK grauzdētu ciedru riekstu
sāls, pipari
1 ĒK rīvēta parmezāna (man- džiuga)
Gatavošana:
Kāpostus pārgriezt uz pusēm. Uzkarsēt eļļu, apcept kāpostus apmaisot apt.6 minūtes. Pievienot ķiplokus, apcept vēl minūti. Pieliet buljonu, gatavot 3 minūtes. Pielikt sāli-piparus. Likt traukā, pārkaisīt ar riekstiem un sieru, uzreizi arī ēst.
Komentāri: šādos lakoniskos salātos visām garšām ir nozīme. Es par ciedru riekstiem, protams:) Man parasti ir mājās 50 g īpašām receptēm. Turklāt tirgū tie atkal kļuvuši daudz lētāki, ar veikalu nesalīdzināt.
Iespaidi: izcili un ideāli. Smaržīgi un garšīgi. Un ātri.