Rudenīgs sautējums
Vajag:3-4 lieli burkāni- nomizot un sagriezt tādā veidā, kā mizojiet- sanāks plānas plāksnītes
2 vidēji sīpoli, sagriezt sīki
2 lielas paprikas, izņemt serdi, sagriezt strēmelēs
1 kārba (400 g) konservētu tomātu- mizotu, sagrieztu
puse diezgan liela kabača- sagriezt nelielos kubiņos
pusbunte selerijas zaļumu, sakapāt
sāls, svaigi malti melnie pipari, pusTK kaltēta timiāna vai vidusjūras kaltēto garšaugu maisījuma
2-3 ĒK eļļas
Gatavošana:
Dziļā pannā uz lēnas uguns uzkarsēt eļļu, pievienot sīpolus un burkānus, pacept dažas minūtes. Pievienot papriku, pacept vēl pāris minūtes. Pievienot kabačus, sāli, piparus (labi daudz), kaltētos garšaugus, tomātus ar visu sulu, pusi selerijas. Pasautēt minūtes 10 zem vāka, tad noņemt vāku un pasautēt vēl kādas 5 minūtes, kamēr gandrīz nepaliks šķidruma. Pievienot pārpalikušo seleriju.
Komentāri: protams, ka visas proporcijas ir aptuvenas, sastāvdaļas variablas. Ar labu maizi (protams, arī sarkanvīns noderētu)- izcilas vakariņas. Turklāt var gatavot 2-3 dienām- kļūst tikai garšīgāks.