pirmdiena, 2009. gada 8. jūnijs

P.Čaikovska 1.koncerts

a
Izcils, ģeniāls izpildījums, turklāt normālā kvalitātē, cik nu tas iespējams. Uz Kisinu var neskatīties, ja nepatīk (man, piemēram), kad spēlē pārāk jauni cilvēki.
http://www.youtube.com/watch?v=HVnoJwVsn58&feature=PlayList&p=E9D8B4F60CDE2B83&index=1&playnext=2&playnext_from=PL
d

Divi sorbeti

Zemeņu un kivi sorbets
Vajag: 200 g zemeņu,1 kivi
Gatavošana: Visu samālt, likt saldētavā. Ik pēc stundas apmaisīt, pēc kādām 4 stundām- ēst.

Uz nakti šādā veidā atstāt nevar, tad tehnloģija ir savādāka, ar sīrupu un tml.

Zemeņu- Baileys sorbets

Vajag: 300 gr zemeņu, 100 ml. Baileys.
Gatavošana: zemenes samalt, sakult ar Baileys, likt saldētavā. Ik pēc stundas apmaisīt, pēc 3-4 stundām- ēst.
Uz nakti atstāt nedrīkst, sasals akmenī.

Fokača ar olīvām un sīpoliem

Avots- www.edimdoma.ru

Vajag:
200 gr. miltu,
5g. sausā rauga,
100 ml silta ūdens,
70 ml olīveļļas,
4 sīpoli,
20-25 olīvu (kauliņus izvilkt),
7-8 daiviņas jauno ķiploku,
10 anšovu filejas,
0,5 TK timiāna,
0,5 TK sāls,
1 TK cukura,
pipari, neliela pētersīļu bunte
Gatavošana:
Raugu apliet ar siltu ūdeni. Piebērt izsijātus miltus, cukuru un ½ TK sāls, izmīcīt. Ielikt mīklu traukā, kas bagātīgi ieziests ar eļļu, pārklāt ar plēvi un nolikt uz stundu siltā vietā. Pēc tam pievienot mīklai 60 ml eļļas, izmīcīt vēlreiz. Pārkaisīt galdu ar miltiem un izveltnēt mīklu. Formu ieeļļot, ielikt mīklu un atstāt uz pusstundu.
Cepeškrāsni sasildīt līdz 200°С.
Uzkarsēt uz pannas 1 ĒK eļļas un apcept pusriņķos sagrieztus sīpolus un ķiplokus līdz zeltainai krāsai. Pievienot olīvas, anšovus, timiānu, un šķipsniņu piparu, samaisīt. Pusi pildījuma uzlikt uz mīklas un cept 15 minūtes. Pēc tam uzlikt otru pusi, apslacīt ar olīveļļu un cept vēl 5 minūtes. Gatavu fokaču pārkaisīt ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Tas, kas man patīk.Naivā māksla. Tatjana Jelenoka.

g
http://www.museum.ru/primitiv/card.asp?num=PZ_0002





Tas, kas man patīk. Naivā māksla. Alfred Wallis.

http://www.alfredwallis.org.uk/