Elementāra tā kļūst, ja saldētavā ir smilšu mīkla. Tā vēl bija iepriekšējā porcija, tagad man ir sasaldētas 5 mīklas desiņas un jūtos ļoti aizsargāta pret negaidītām saldumvēlmēm. Un gaidītām-arī.
Šeit recepte, ja kas.
Tātad, kūka.
Vajag un gatavošana: 1/3 porcijas mīklas, ieklāt 20 cm diametra veidnē, sadurt ar dakšu. Likt cepeškrāsnī 200 grādos uz 10 minūtēm. tad uzbērt virsū ogas un augļus. Man bija 2 rabarbera kāti (nomizot, sagriezt), 1 ābols (analoģiski) un pēdējā sauja saldētu upeņu. Parziest ar krējumu (dāsni), pārkaisīt ar cukuru (dāsni). Likt 200 grādos uz kādām 20 minūtēm vai nedaudz vairāk.
Komentāri: kūka, protams, ir garšīga, taču ne pārāk dekoratīva un akurāta. Sagriezt to normālī sanāks tikai pilnībā atdzesējot (tas gadījumam, ja šādi apsvērumi jums ir būtiski).