trešdiena, 2011. gada 5. janvāris

vēl viena granola

tātad, turpinu apgūt pērkamā pagatavošanu, ziemas krājumu veidošanu un cīņu ar pārmērīgu cukuru un E.
Avots- arx0nt.livejournal.
Banānu granola ar zemesriekstu sviestu

Vajag:
2 tases pilngraudu auzu pārslu
1 liels ļoti gatavs banāns
1/4 tases rozīņu (man negaršo, lietoju žāvētas zemenes, aprikozes, dzērvenes)
1 liela ĒK zemesriekstu sviesta
1 ĒK cukura
1 ĒK medus
1/4 TK sāls
1 TK vaniļas (cukura, es domāju)
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 150-160°С.
Banānu samalt ar blenderi, pievienot medu un zemesriekstu sviestu. Ielikt uz 40 sekundēm mikroviļņu krāsnī (manipulācija man vispār nav skaidra, neko tamlīdzīgu nedarīju).
Lielā traukā sajaukt auzu pārslas ar sāli, cukuru, vaniļu. Pievienot šķidro masu, rūpīgi saberzt ar rokām, lai pārklātu visas pārslas.
Izbērt masu uz paplātes, pārklātas ar cepamo papīru, izlīdzināt. Likt uzkarsētā krāsnī. Pēc 15 minūtēm apmaisīt. Cept vēl 25 minūtes vai arī līdz zeltainai krāsai, sausumam, divreiz apmaisot.
Sajaukt ar rozīnēm. Atstāt uz paplātes līdz pilnīgai atdzišanai. Pēc 5-10 minūtēm apmaisīt.
Uzglabāt hermētiskā traukā istabas temperatūrā. Ēst ar pienu, jogurtu.
Komentāri: šī, man liekas, ir vēl labāka par ķirbja granolu. Daudz sausāka- taču izmirkst jogurtā, kā nākas. Vēl mazāk salda. Garša maiga, taču jūt gan banānu, gan zemesriesktu sviestu. Skārda kārbā pēc 5 dienām nekādu izmaiņu- sausa, kraukšķīga.