sestdiena, 2014. gada 9. augusts

apmeklētāju aptauja

kā jau zina visi, kas  kādu laiku lasa šo blogu, man regulāri iestājas nepieciešamība sevi kaut kā stimulēt un motivēt:) 
Un šoreiz es gribu pagatavot ko jaunu, papildinot bloga mazāk populārās iezīmes (tegus, birkas). Jo sieram, biezpienam vai ķirbim tāpat iet neslikti, bet dažām iezīmēm- daudz skumjāk:)
Palīdziet man, lūdzu, izvēlēties! Spiediet droši, pat ja nelasiet regulāri!

Tātad, iezīmes, kurās ir mazāk kā 10 recepšu. Ņemot vērā gadalaiku, starta pozīcijās varētu būt:

-baziliks
-aprikozes
-brokoļi
-grieķu virtuve
-meksikāņu virtuve

Pagaidām atsakos no dažiem citiem, jo tur obligāti vajadzētu cepeškrāsni (kā baklažāniem).

Aptauja- labajā pusē, augšā, Nav ne jausmas, kāpēc poga krieviski:) 

Drīkst spiest vairākas pogas, taču sākšu es ar kaut ko vienu.
Aptauja- līdz otrdienas naktij.

skaisti un smaržīgi tomātu un garšaugu salāti

tomātu veikalos daudz- dažādu formu un krāsu, ēdam tos katru dienu. Un pa laikam mēģinu kaut ko jaunu, jo arī tomātu-krējuma klasiskie dažreiz apnīk:)
Recepte no žurnāla GoodFood, š.g. jūnija numurs.
Vajag:
1.25-1.5 kg tomātu- maksimāli daudz dažādu formu un krāsu
50 g (vidēja bunte) sajauktu garšaugu- maurloki, timiāns, pētersīļi, piparmētras
5-6 šalotes sīpoli, ļoti sīki sakapāti
svaigi malti melnie pipari
Aizdaram:
3 ĒK olīveļļas
3 ĒK baltvīna etiķa
1 ĒK šķidra medus
Gatavošana:
Sagriezt tomātus šķēlēs. Garšaugus sīki sasmalcināt un sajaukt ar šalotes sīpoliem.
Ņemt lielu šķīvi un likt tomātu kārtu, miksējot krāsas un izmērus. Pārkaisīt ar garšaugu-sīpolu maisījumu, pipariem. Tad atkal tomāti un atkal garšaugi. Pārsegt ar plēvi, likt ledusskapī un atdzesēt dažas stundas. Izņemt no ledusskapja 45 minūtes pirms pasniegšanas. Sajaukt* aizdara sastāvdaļas ar nelielu sāls daudzumu, pārliet salātiem un ēst.
*es ieleju mazā burciņā ar vāku un kārtīgi sakratu.
Iespaidi: ideāli harmoniski, ļoti dekoratīvi un vasarīgi!