trešdiena, 2012. gada 29. februāris

karija rīsi

Viens no mana bērna mīļākajiem ēdieniem, taisu tos ļoti regulāri. No glāzes rīsu sanāk pilna dziļā panna. Vienmēr izmantoju karija pastu, taču šoreiz nesanāca to nopirkt un nopirku karija pulveri- izrādās, nekādas dižās atšķirības.
Vajag:
1 gl basmati rīsu, noskalot
3 gl ūdens un/vai buljona (man- 2 gl buljona, pārējais- ūdens)
1 pilna TK karija puvera
1 sīpolloks, sīki sagriezt
2 pilnas saujas saldētu zaļo zirnīšu
sauja indijas riekstu
1 ĒK gī vai eļļas
sāls
Gatavošana:
Pannā uz mazas liesmas izkausēt sviestu, likt tajā sīpolus un kariju, apmaisot apcept 2-3 minūtes. Pievienot rīsus, apmaisīt. Pieliet bujonu, pielikt visu pārējo, uzlikt vāku, noregulēt liesmu uz mazu un atstāt uz 18-20 minūtēm. Izslēgt gāzi, paturēt vēl 5 minūtes.
Komentāri: var kopā ar rīsiem pielikt kubiņos sagrieztu vistas fileju. Aizvietojot rīsus vai riekstus ar citiem, arī produkts būs cits un tur jau es neko negarantēju. Kādreiz taisīju ar blanšētām mandelēm, man nepatika.