Turpinu forsēti gatavot šokolādi un ar šokolādi. Bērns tīri priecīgs. Es vēl arī, bet nu ilgi tādā intensitātē nevar:)
Vajag:
12 keksiem, tase=240 ml
1 banāns, rūpīgi samīcīt ar dakšiņu
1/3 tases eļļas (neitrālas garšas)
220 ml saldā krējuma (man bija 10%)
1.5 tases miltu
šķipsna sāls
100 g cukura
1.5 TK cepamā pulvera
nepilna TK malta kanēļa
100 g melnās šokolādes (apm.60%)
Gatavošana:
Sajaukt banāna biezeni ar krējumu un eļļu.
Izkausēt šokolādi (ūdens peldē vai arī es to daru fondī trauciņā virs sveces).
Citā traukā sajaukt miltus, sāli, cukuru, cepamo pulveri, kanēli.
Akurāti sajaukt sauso maisījumu ar slapjo. Un tad pievienot izkausēto šokolādi. Ja vēlaties viendabīgu brūnus keksus- maisiet ilgi (bet viegli, bez pārcentības). Ja, kā es, raibus- maisiet, kamēr masa skaisti raiba (nu, minūti).
Silikona formiņās, uzkarsētā līdz 180 C krāsnī, 35 minūtes.
Iespaidi:
Atkal mani patīkami pārsteidza šokolādes keksi. Gan banānus, gan šokolādi, gan kanēli jūt, kraukšķīgi no iekšpuses un ļoti mīksti iekšā. Nākamajā dienā vairs nav kraukšķīgi, taču joprojām mīksti, viegli un ļoti patīkami. Sausāki, nekā parasti mafini.
Un vēl- ja jums patīk gludi vienādi keksi, cepiet kādus citus. Man šie likās reti skaisti, taču man patīk tieši tādi- nevienādi un dekoratīvi kā tās pavasara sēnes... murķeļi?
otrdiena, 2011. gada 1. marts
Jogurta-šokolādes-melnplūmju deserts (2/5)
Avots- Lesya, cookschool.ru
Recepti nedaudz pārveidoju, jo proporcijām nav lielas nozīmes.
Izmantoju (4 lieliem desertiem):
150 g melnplūmju- receptē jāiemērc uz vairākām stundām ābolu sulā, es iemērcu rabarberu tējā
1 ĒK brendija
300 ml jogurta bez piedevām
50 g melnās šokolādes
1/2 apelsīna rīvēta miziņa (neliku, jo man bija šokolāde ar apelsīnu mizu)
sauja pistāciju (man- indijas rieksti)
Gatavošana:
Plūmes izmērcēt, sablenderēt ar 100 ml sulas vai tējas, kurā mērcētas. Pievienot brendiju. Izkausēt šokolādi, sajaukt ar pusi jogurta*.
Likt traukā (glāzē) kārtās- plūmju masu, tad balto jogurtu, šokolādes jogurtu. Pabeigt ar plūmēm. Pārkasīt ar sasmalcinātiem riekstiem. Likt minimums uz stundu ledusskapī.
* ja jogurts ir ļoti auksts, diez cikkvalitatīvi sajaukt ar šokolādi nesanāks. Vajag ļoti akurāti, pakāpeniski un jogurtam jābūt istabas t'.
Komentāri: jauks, patīkams un atsvaidzinošs deserts. Otrajā un trešajā dienā ne ar ko ne sliktāks, droši var gatavot iepriekš.
Recepti nedaudz pārveidoju, jo proporcijām nav lielas nozīmes.
Izmantoju (4 lieliem desertiem):
150 g melnplūmju- receptē jāiemērc uz vairākām stundām ābolu sulā, es iemērcu rabarberu tējā
1 ĒK brendija
300 ml jogurta bez piedevām
50 g melnās šokolādes
1/2 apelsīna rīvēta miziņa (neliku, jo man bija šokolāde ar apelsīnu mizu)
sauja pistāciju (man- indijas rieksti)
Gatavošana:
Plūmes izmērcēt, sablenderēt ar 100 ml sulas vai tējas, kurā mērcētas. Pievienot brendiju. Izkausēt šokolādi, sajaukt ar pusi jogurta*.
Likt traukā (glāzē) kārtās- plūmju masu, tad balto jogurtu, šokolādes jogurtu. Pabeigt ar plūmēm. Pārkasīt ar sasmalcinātiem riekstiem. Likt minimums uz stundu ledusskapī.
* ja jogurts ir ļoti auksts, diez cikkvalitatīvi sajaukt ar šokolādi nesanāks. Vajag ļoti akurāti, pakāpeniski un jogurtam jābūt istabas t'.
Komentāri: jauks, patīkams un atsvaidzinošs deserts. Otrajā un trešajā dienā ne ar ko ne sliktāks, droši var gatavot iepriekš.
Abonēt:
Ziņas (Atom)