sestdiena, 2010. gada 2. oktobris

vēlēšanu dienas bietes

meklēju kaut ko šai svinīgai dienai atbilstošu. Garas receptes rakstīt slinkums, mīklas izstrādājumu tā jau par daudz. Skatos uz šo fotogrāfiju un domāju- protams, apstulbinoši primitīvi, taču ja man tas bija jaunums- varbūt vēl kādam? Un tad, samazinot fotogrāfiju, lai liktu šeit iekšā, pēkšņi pamanu tās nepārprotami atbilstošo krāsu salikumu!:)) Izrādās, tās nav vienkārši bietes! Turklāt šodien vispār liekas ļoti atsvaidzinoši, ka vismaz kaut kas ir vienkāršs. Šogad tik ilgi lauzīju galvu un tik ļoti daudz agresīvu spriedelējumu izlasīju, ka šodien spēks ir izsīcis, kā pēc Jaunā gada svinībām. Tātad- celsim vismaz hemoglobīnu.
Ēģiptiešu biešu salāti



Recepte- Nataļja, cookschool.ru
Vajag:
vārītas bietes (nu- man tvaicētas)
svaigi burkāni- nomizoti
*burkānu un biešu daudzums 50:50
citrona sula (var arī dzērvenes vai skābētos kāpostus vai ko citu skābu)
dažas ĒK eļļas
sāls
Gatavošana:
Bietes sarīvēt uz visrupjākās rīves. Burkānus- uz sīkas. Uz pannas liet eļļu, likt burkānus, sautēt kādas 5 minūtes- ja burkāni nav pārāk sulīgi, lai sautētu, jāpiliek dažas karotes ūdeni. Tad pielikt bietes, iespiest citrona sulu- pavisam nedaudz, pasālīt un noņemt no uguns. Hm, viss:) Personīgi man vairāk garšo auksts, no ledusskapja.