Avots- Lilia, cookschool.ru, Дэвид Йохим «Золотая коллекция идей»
Vajag:
1,5 gl miltu
2 ĒK kukurūzas cietes
1 TK sodas
½ tases mīksta sviesta (113 gr)
½ tases baltā cukura (izmantoju brūno)
1/3 tases brūnā cukura
1 ola
2 TK vaniļas ekstrakta
šķipsna sāls
¾ tases (170 gr) zemesriekstu sviesta (es izmantoju ar gabaliņiem)
brūnais cukurs pārkaisīšanai
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 C. Traukā sajaukt miltus, cieti un sodu. Citā traukā 10 minūtes kult sviestu ar cukuru, tad pievienot olu, vaniļu un sāli, kult vēl minūti. Masai jābūt gaišai un biezai. Pievienot, kuļot, zemesriekstu pastu. Sviesta masu pievienot miltu masai, akurāti samaisīt. Ņemt pa 1 TK, savelt bumbiņu un likt uz paplātes 5-7 cm attālumā citu no cita. Ar dakšu saplacināt katru bumbiņu, veidojot krustenisku nospiedumu. Pārkaisīt cepumus ar cukuru, cept ap 12 minūtēm, atdzesēt uz restes.
Iespaidi: garšīgi cepumi, riekstu pastu var labi just. Pa nedēļu skārda kārbā nezaudē neko ne no garšas, ne tekstūras.