Biezpiena-griķu mafini ar avenēm
Vajag:1 L ola
200 g kefīra
0.5 TK sodas (man- 1 striķēta ĒK cepamā pulvera)
200 biezpiena
1/3 citrona sula un miza
20 g kakao pulvera (tā ir pilna ĒK)*
35 g cukura (man- 100 damerara)
10 g vaniļas cukura
100 g saldētu vai svaigu ķiršu (man- saldētas avenes)
100 g grīķu miltu (aptuveni 7 pilnas ĒK)
Gatavošana:Sajaukt ola, biezpienu, kefīru, cukurus, kakao, citrona sulu un mizu, kārtīgi sakult (es blenderi nelietoju, vnk ar dakšu). Pielikt sodu, ogas.
Akurāti piebērt, apmaisot, miltus.
Likt iesviestotā cepamā formā, cept ap pusstundu 160-180 C (es liku silikona mafinu formiņās, cepu 35 minūtes 170 C)
NB Obligāti jāiesviesto, ja nav silikons! Un nelieciet papīra formiņās!
Komentāri: *no kakao nav jāatsakās- tas nedod kakao piegaršu, tas tikai nedaudz izlīdzina pārmērīgo griķainību.