pirmdiena, 2015. gada 27. aprīlis

mafini bez taukvielām un kviešu miltiem

Bez taukvielām un kviešu miltiem, kas noteikti ir liels pluss daudzu cilveku acīs. Manās, protams, arī, kaut arī es negribētu liekuļot un rakstīt, ka klasiskie kviešu miltu mafini ar sviestu un šokolādes gabaliņiem man neliekas tik garšīgi:)Šie man patika ar to, ka ir veselīgi- mans bērns ir apslimis un kad viņš slimo, tad gan es samazinu piena, kviešu un ļoti saldo produktu daudzumu. Un te atradu recepti, kas simts gadus gulēja plauktā. Nez kāpēc no pilnīgi nekulināra bloga, kā man uz tās atzīmēts.Nedaudz to pamainīju, jo 1 ĒK cukura 12 mafiniem- tas mums neder, nē.Sanāca ļoti labi- ne sajūsminoši, bet pārliecinoši:)
Biezpiena-griķu mafini ar avenēm

Vajag:
1 L ola
200 g kefīra
0.5 TK sodas (man- 1 striķēta ĒK cepamā pulvera)
200 biezpiena
1/3 citrona sula un miza
20 g kakao pulvera (tā ir pilna ĒK)*
35 g cukura (man- 100 damerara)
10 g vaniļas cukura
100 g saldētu vai svaigu ķiršu (man- saldētas avenes)
100 g grīķu miltu (aptuveni 7 pilnas ĒK)
Gatavošana:Sajaukt ola, biezpienu, kefīru, cukurus, kakao, citrona sulu un mizu, kārtīgi sakult  (es blenderi nelietoju, vnk ar dakšu). Pielikt sodu, ogas. 
Akurāti piebērt, apmaisot, miltus.
Likt iesviestotā cepamā formā, cept ap pusstundu 160-180 C (es liku silikona mafinu formiņās, cepu 35 minūtes 170 C)
NB Obligāti jāiesviesto, ja nav silikons! Un nelieciet papīra formiņās!
Komentāri: *no kakao nav jāatsakās- tas nedod kakao piegaršu, tas tikai nedaudz izlīdzina pārmērīgo griķainību.