Makaronu sacepums ar sieru
Vajag (lielam daudzumam, 4-5 porcijas):
375 g makaronu (sausā veidā; nelielus- piemēram, kā gliemežvāki)300 ml netrekna (10%) saldā krējuma
125 ml dārzeņu vai vistas buljona (man, kā zināms, bio-kubiņi)
1 TK sinepju
350 g siera (receptē minēts grijērs, čederas, parmezāns, es lieku holandes un cieto Džiugu; vienam sieram vajag būt pikantam noteikti)
svaigi malti melnie pipari
Gatavošana:
1.Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 C.
2. Izvārīt makaronus kā teikts uz iepakojuma.
3. Katliņa uzvārīt buljonu ar saldo krējumu. Noņemt no uguns, pielikt sinepes, 3/4 siera (atstāt 1/4). Maisīt, kamēr siers izkusīs. Pielikt piparus (sālīt nav obligāti).
4. Likt makaronus cepšanas formā, pārliet ar izkausēto sieru, pārkaisīt ar pārpalikušo sieru.
5. Cept 15-20 min.
Iespaidi: ātri, ērti, garšīgi.
Nu un tad- tradicionālais vasaras deserts, smūzijs.
Melleņu smūzijs
Vajag (2 lieliem):
1 gl melleņu0.5 gl jogurta bez piedevām
1.5 gl piena
1 ĒK medus
2 ĒK maltu auzu ar čia sēklām
Gatavošana: visu sablenderēt. Vai nu pielikt auzas un tad atstāt uz nakti, vai nu- nelikt un dzert uzreizi (otrajā gadījumā labāk mellenes iepriekš sasaldēt).