svētdiena, 2014. gada 24. augusts

steidzam ēst vasarīgos salātus

Pirms sāk līt katru dienu un rīti kļūst visai vēsi, organisms man jau signalizē par rudeni- es vairs negribu nedz tomātus, nedz gurķus un sāku arvien vairāk termiski apstrādāt dārzeņus un augļus. Bet nu pēdējos vasaras brīžos tomēr vēl var apēst kaut ko vasarīgu!
Tomātu-cūku pupu salāti
Vajag:
dažādu formu un krāsu tomāti
"Siershtelles"siers ar zaļumiem
vārītas cūku pupas (pirms vārīshanas noņemta miziņa)
lapu kāpostu (kales/keila)  vai spinātu lapas, saplēst
Aizdars:
1 ĒK olīveļļas, 1 TK baltvīna etiķa, pusTK medus, sāls, pipari
Gatvoshana: sajaukt visas salātu sastāvdaļas, sajaukt aizdara sastāvdaļas, pārliet.

Tomātu-gurķu ar zaļumiem un sieru
Vajag:
dažādu formu un krāsu tomāti
"Talsu ritulis ar zaļumiem"
gurķi (nomizot)
zaļumi (daudz)- pētersīļi,. spināti, keils, baziliks, timiāns, piparmētras, sagriezt
eļļa, TK baltvīna etiķa, sāls, pipari
Gatavoshana: visu sajaukt.