pirmdiena, 2011. gada 12. septembris

ceptas bietes un to salāti

no kolēģes man tika liels daudzums nelielu, jauku bietīšu, taču- ak, šausmas- nevārītu:) Nekad neesmu vārījusi bietes un mani nobiedēja draudzene, ka tas var sabojāt manu vienīgo katlu. Nu nē. Manām vajadzībām bietēm bija jābūt kaut kādā veidā pagatavotām, tādēļ nolēmu tās izcept.
Vajag:
nelielas un mazas bietes
folija
Gatavošana:
Rūpīgi nomazgāt un nosusināt bietes, nogriezt garās astes un tml. Nemizot! Satīt folijā, likt uz paplātes, cept 200 C. Cik cept- īsti nezinu. Es cepu 2 stundas, bietes bija ideāli gatavas, taču iespējams, ka tā tas jau bija pēc stundas. Nākamreiz pārbaudīšu vai arī pasakiet man priekšā.
Apdeits: 1 stunda un 10 minūtes.
Iespaidi: daudz garšīgākas par vārītām, burvīga, piesātināta garša.
Visu nedēļu tās pārvērtu darbdienas līdznešanas salātos un neapnika.
Šie ir vieni no tiem-
bietes, brī  siera pārpalikumi, pētersīļi, laima sula, eļļa-pipari.
Un vēl- bietes, cietais siers, salātu lapas, marinēri gurķi, eļļa-pipari.