otrdiena, 2009. gada 15. septembris

Indian lassi panna cotta

Avots: aww.ninemsn.com.au, mans atstāstījums un gatavošanas nianses
Vajag:
1½ tases piena
¾ tases pūdercukura
1 šķipsna malta kardamona
1 šķipsna malta kanēļa
2 TK rožūdens
2 TK želatīna
1 ĒK ūdens
1 tase naturālā jogurta
grauzdētas pistācijas, sasmalcinātas
kokosa skaidas, nedaudz apcept
Gatavošana:Uzsildīt pienu, pūdercukuru, garšvielas un rožūdeni uz vidējas uguns, kamēr tikko nesāks vārīties. Atdzesēt līdz istabas temperatūrai. Uzbriedināt želatīnu ūdenī, ūdens peldē izkausēt. Pievienot jogurtu piena maisījumā, sajautk. Ieliet formiņās un ielikt uz dažām stundām ledusskapī. Pasniegt ar pistācijām un kokosu.
Iespaidi: Izcils deserts, ļoti gaumīgs un garšīgs. Ledusskapī mierīgi dzīvo trīs diena sun ar katru kļūst labāks.