sestdiena, 2010. gada 25. septembris

garšvielu ķirbis

Arvien mēģinu izmantot ķirbi maksimāli vienkāršā veidā (vienkārši gatavojamā).
Šis pagaidām ir mans favorīts. Minimums pūļu, maksimums garšas, smaržas un skaistuma.
Recepte- vlad piskunov.livejoural

Vajag:
2 kg ķirbis
1 citrons
2 ĒK cukura
1 TK sinepju sēklu
1 TK kardamona kapsulu
3 anīsa zvaigznītes
1 kanēļa standziņa
1 TK asās paprikas pulvera
sauja ķirbju sēklu
75 ml olīveļļas
sāls
Gatavošana:
Cepamo formu ieziest ar eļļu. Nomizotu ķirbi sagriezt plānās šķēlēs, kārtot formā- vienu gabalu ar "radziņiem" uz augšu, nākamo- uz leju un t.t. Apslacīt ar citrona sulu, pārkaisīt ar visām garšvielām un sēklām, nedaudz pārliet ar eļļu. Pārsegt ar foliju, likt cepeškrāsnī, cept 180 grados stundu. Tad noņemt foliju un pacept vēl 10 minūtes, lai izveidojas garoziņa.
Komentāri: ļoti smaržīgi un garšīgi! Autors min to kā pavadījumu gaļai, es izmantoju kā patsāvīgu ēdienu. Garšvielu daudzums, protams,variējams, konkrēts daudzums tikai priekšstatam par proporcijām.