pirmdiena, 2009. gada 1. jūnijs

Apgāztie mafini ar karamelizētu kivi



Apgāztie mafini ar karamelizētu kivi
Kiwi Upside Down Cake
Vajag:
eļļa smidzinātājā (formiņu ietaukošanā)
2 tases* cukura
1,5 tases miltu
¼TK sodas
¼ TK cepamā pulvera
1/3 tases kausēta sviesta
1/3 tases paniņu (var aizvietot ar kefīru)
1 TK vaniļas ekstrakta
2 olas
2 kivi, nomizoti un sagriezti apmēram 5 mm biezās ripās.
*krūze- apmēram 240 ml

Gatavošana:
Sasildīt cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Iesmidzināt eļļu 12 mafinu formiņās. Nelielā katliņā iebērt 1 tasi cukura, pievienot ¼ tases ūdeni, uzlikt uz uguns, maisīt līdz cukura izkušanai un vārīt apmēram 10 minūtes nemaisot, līdz karameles stāvoklim (masai jākļūst nedaudz biezākai un zeltainai).
Ieliet katrā formiņā 2 ĒK karameles, atstāt uz dažām minūtēm sabiezēt. Ielikt katrā formiņā kivi ripu (virsū karamelei).
Traukā sajaukt visu vienlaikus: miltus, otru cukura glāzi, sodu, irdinātāju, paniņas, vaniļu, olas. Ilgi nemaisiet, tas nekādiem mafiniem nenāk par labu. Likt mīklu pa virsu kivi un karamelei.
Cept 20 minūtes.
Gatavos mafinus pēc 5 minūtēm pēc izņemšanas apgāziet uz dubultā saliktiem, akurāti noņemiet formiņas. Jūsu priekšā būs burvīgi zeltaini mafini ar karamelizētu kivi virsū.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru