Avots- Jūlija Visocka
Vajag:
200 g balto pupiņu,
1 puravs,
2 sīpoli,
2 seleriju kāti,
2 burkāni,
4 ĒK olīveļļas,
1 ķiploka daiviņa,
šķipsna sausa rozmarīna,
2 laura lapas,
bunte pētersīļu,
jūras sāls
Gatavošana:
Iemērkt pupiņas uz nakti aukstā ūdenī. No rīta noskalot, pieliet divreiz vairāk par pupiņām ūdeni, uzvārīt. Pievienot 1 burkānu, 1 selerija kātu, 1 sīpolu un 2 laura lapas. Vārīt 1-1,5 stundu. Pēc tam pasālīt, izņemt dārzeņus un lapas (var apēst vai izmest). Kaltā ar biezu dibenu uzkarsēt eļļu, apcept sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, rozmarīnu. Sagriezt burkānu, seleriju. Pievienot katliņā un apcept 2-3 minūtes. Ieliet buljonu kopā ar pupiņām, pievienot gredzenos sagrieztu puravu. Vārīt pīdz purava gatavībai, proti, 10 minūtes. Gatavai zupai pievietot sasmalcinātus pētersīļus. Var šķīvī pārkaisīt ar rīvētu sieru, pievienot apceptu šķiņķi vai grauziņus.
Iespaidi: zaļumu kombinācija ne tā, kuru izmantoju tradicionāli- ļoti labi.
Смотрела долго.
AtbildētDzēstУходила. Возвращалась.
Но так и не поняла, что это за зелень))
На базилик - не похоже, на мяту - тоже
Анита, открой тайну, пожалуйста)
Однако мелколистный базилик)))
AtbildētDzēst