sestdiena, 2009. gada 24. oktobris

Indiešu maize tepla ar koriandru un cukini

Nu, maize tā gan nav mūsu izpratnē. Plāceņi.
Taču ļoti veiksmīgi.
Avots- www.kuking.net
Vajag:
1/2 TK kumīna
450 g cukini, sarīvēt
175 g miltu
175 g rupjo miltu
2 TK rīvēta svaigā ingvera
šķipsna kurkumas
svaiga koriandra sauja, sagriezt
3-4 ĒK eļļas
Gatavošana:
Apcept kumīnu uz sausas pannas apmēram 30-60 sekundes, apmaisot, kamēr apcepsies no visām pusēm. Noņemt no uguns.
Nomazgāt cukini, nogriezt galus, sarīvēt uz rupjas rīves (nemizot). Pievienot abus miltus, ingveru, kurkumu un kinzu.
Pielikt 1 TK sāli un samaisīt. Ieliet maisījumā 1,5 ĒK eļļas, ieberzt, tad pakāpeniski pievienot 4-5 ĒK auksta ēduns , kamēr var samīcīt mīkstu mitru mīklu. Sadalīt 12 bumbiņās.
Apkaisīt galdu ar miltiem, izveltnēt katru bumbiņu, veidojot apaļu plāceni apmēram 14 cm diametrā. Malas, visticamāk, nebūs līdzenas.
Uzkarsēt čuguna pannu vai pannu ar smagu biezu dibenu. Likt pannā vienu vai divus plāceņus un gatavot 2 minūtes no katras puses, viegli piespiežot ar virtuves dvieļa malu, lai vienmērīgi ceptos.
Apslacīt plāceņu malas ar eļļu, apcept vēl kādas 30 sekundes, pagriezt uz otru pusi, apslacīt, apcept. Izņemt no pannas, likt uz šķīvja.
Var gatavot iepriekš un atsildīt cepeškrāsnī folijā.
Iespaidi: garšīgi, smaržīgi, ļoti labi ar jebkuru asu čatniju vai relišu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru