pirmdiena, 2010. gada 4. janvāris

Snickerdoodle

Avots- Меланья, cookschool.ru
Vajag:
Pildījumam:
1/3 tases cukura
1 ĒK kanēļa
Mīklai:
apmēram 100 g istabas temperatūras sviesta
85 g krēmsiera (Filadelfija vai parastais Kārums)
3/4 tases cukura
1/2 TK irdinātāja
1 olašķipsna sāls
1 TK vaniļas ekstrakta
2 un 2/3 tases miltu
1 ĒK izkausēta sviesta
Gatavošana:Pildījumam savienot cukuru ar kanēļa pulveri. Ar mikseri sakult sviestu ar sieru un ¾ tases cukura līdz gaisīgai konsistencei. Pievienot olu un vaniļu. Miltus savienot ar sāli, irdinātāju un tad ar sviesta masu, ātri samaisīt, nepārmīcīt! Mīklu sadalīt 2 daļās. Katru plāni izveltnēt starp divām cepamā papīra loksnēm, veidojot taisnstūri. Pārziesta ar kausētu sviestu, pārkaisīt ar pildījumu, sarullēt. Vēlreiz pārziest ar sviestu un apveltnēt (dīvains vārds, vai tāds vispār ir?)cukura un kanēļa maisījumā. Satīt cepamā papīrā un ielikt uz stundu saldētavā. Tad griezt 4-5 mm biezus aplīšus, likt uz cepamā paīra, cept 190 C ap 10 minūtēm.
Komentāri: visvērtīgākais ir tas, ka ieliekot mīklu saldētavā, par to var aizmirst uz mēnesi-diviem un cept tad, kad nepieciešams. Es nekad neatkausēju- griežu un cepu. Ja pēkšņi tumšā ziemas vakarā (no ārsienas nāk aukstuma viļņi, kājas salst, entuziasma nav) mājās nav nekā salda- izcils risinājums.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru