Mani marta favorīti- galvenokārt tāpēc, ka pārspējušu visu ar vienkāršību. Taču garšīgi jau arī, pat ļoti. Smieklīga fotogrāfija sanāca- rada iespaidu, ka mana māja ir eleganta un gaumīgi brūnbalta. Vai arī ka man ir (ttt) eiroremonts??)). Avots- ziuk, livejournal
Vajag: 200 g lazdu riekstu, ko kuriem atlikt malā sauju rotāšanai, pārējos rūpīgi samalt; 2 olu baltumi, 1 g sāls, 50 g cukura.
Gatavošana: kārtīgi sakult olbaltumus, pievienojot sāli un cukuru. Piebērt samaltos riekstus, samaisīt. Ar slapjām rokām veidot bumbiņas, katrā iespiest veselu riekstu, likt uz paplātes(izklāt ar cepamo papīru). Cept 180 C apmēram 12-15 minūtes.
Komentāri: iespējams, cepumus var parvērst par beze, tad vajadzētu daudz ilgāk un zemākā temperatūrā. Šie sanāk tādi mīksti un nedaudz staipīgi, kā austrumu saldumi- precīzi manā gaumē. Tos riekstus, kuri paredzēti rotāšanai, apcepu 5 min uz sausas pannas, tad var viegli nomizot. Dažreiz nemizoju, mani tas neuztrauc.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru