pirmdiena, 2010. gada 12. aprīlis

Cepta ķirbja salāti grieķu gaumē

Pavasarī pie cilvēka nāk tādi speciāli ciemiņi, kuri tievē:) Tas ir izaicinājums:) Jo stundām ilgi ēst seleriju kātus (dzerot dzirkstošo) nav reāli, taču sirdsapziņai jābūt tīrai, fakts. Vēl arī ķirbis iet uz beigām, jāzimanto.
Tāpēc- šie salāti.
Avots- IRIS, cookschool.ru

Vajag:
500 gr. ķirbja (kādu saldu un sulīgu šķirni)- sagriezt kubiņos ap 1,5 cm
200 gr. baltā siera (Kleo, piemēram), sadrupināt ar rokām
1 garais gurķis (pavasarī- nomizots), sagriezt plānās strēmelēs
liela sauja melno olīvu, sagriezt gredzentiņos
1,5 TK svaiga rīvēta ingvera
pāris ĒK olīveļļas
malts kumīns (var arī nemaltu vai arī maltas ķimenes) *kumīns nopērkams jebkurā garšvielu veikalā, Stokmanā, indiešu veikalā Barona ielā
jūras sāls, pipari
Gatavošana:
Sagrieztu ķirbi likt uz paplātes (izklātas ar cepamo papīru), apslacīt ar olīveļļu, nedaudz pasālīt, cept cepeškrāsnī 180 C ap pusstundu.
Traukā likt sadrupinātu sieru, sagrieztas olīves, strēmelēs sagrieztu gurķi, ingveru, apmaisīt. Likt klāt ķirbi, pievienot sāli, piparus, akurāti apmaisīt, pārkaisīt ar kumīnu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru