Ogu mērces ideja- Iris, cookschool.ru
Vajag:
2 gl piena
3/4 gl brūnā cukura
1 vaniļas pāksts (lēti nopērkama Lienes ielas garšvielu veikalā, dārgi- Stokmanā vai Sky)
1 TK rožūdens
2-3 TK želatīna (uz iepakojuma būs rakstīts- cik tādam daudzumam)
1 gl naturālā jogurta
Mērcei:
saldētas ogas (man- zemenes, pīlādži, avenes, mellenes, zilenes)- protams, arī svaigas derēs:)
pāris ĒK brūnā cukura
Gatavošana:Uzsildīt pienu ar cukuru, vaniļas sēkliņām (izkasīt no pārgrieztas pāksts ar nazi), pašu pāksti, un rožūdeni uz vidējas uguns, kamēr tikko nesāks vārīties. Atdzesēt līdz istabas temperatūrai, izņemt pāksti (noskalot un kad izžūs, likt, piemēram, cukura burkā- pēc pāris dienām būs vaniļas cukurs). Uzbriedināt želatīnu ūdenī, ūdens peldē izkausēt (saskaņā ar instrukciju z iepakojuma), sajaukt ar jogurtu. Pievienot jogurtu piena maisījumam, sajaukt. Ieliet formiņās un ielikt uz dažām stundām ledusskapī.
Ogu mērce: katliņā kausēt cukuru. Kad tas karamelizēsies, likt ogas- tās sāks kust un dos sulu. Vārīt, kamēr nedaudz sabiezēs (var arī pielikt 1 TK ūdenī atšķaidītas kukurūzas cietes- sabiezēs kā ķīselis)
Iespaidi: viegls, patīkams deserts. Ātri pagatavot, daudz sanāk (taisu folija mafinu formiņās- nu, kādi 12 bija). Var stāvēt ledusskapī 2-3 dienas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru