piektdiena, 2010. gada 11. jūnijs

Rudzu maizītes


Avots-svetilnik_m, livejournal
Vajag:
3 glāzes rudzu miltu (varbūt nedaudz vairāk)
200 gr krējuma
2 olas
0,5 gl cukura (ja vēlaties saldas- es liku nepilnas 2 ĒK)
1 ĒK medus
0,5 TK sāls
1 TK cepamā pulvera
kā arī1 olas dzeltenums pārziešanai (es šādam nolūkam izmantoju krējumu)
Gatavošana:Sajaukt visus mīklai paredzētos produktus. Mīkla būs mīksta un lipīga. Ja tā ir tik lipīga, ka neko nevar pasākt- tad jāpieliek vēl nedaudz miltu. Mīklu likt uz virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem. Pārkaisot rokas ar miltiem, sadalīt gabalos un savelt bumbiņas lielas olas lielumā. Saplacināt, likt uz paplātes ar cepamo papīru. Pārziest. Iegriezt ar nazi krusteniski. Cept apmēram pusstundu 200 C.
Iespaidi: jaukas maizītes, struktūra līdzīga ļoti mīkstiem cepumiem. Bērns ēda ar ievārījumu, es- ar sieru, jo man patīk saldenas maizes un siera kombinācija. Brīnījos, ka tīri rudzu milti nerada smagnēju un skābu efektu. Nākamajā dienā arī labas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru