sākas mūsu mājā. Vēl nevienu reizi neesmu šovasar pirkusi ābolus, taču saņēmu dz.dienas dāvanā veselu kasti- īstu, no dziļas Vidzemes, četras dažādas šķirnes. Vēl ne tik smaržīgi, kā oktobrī, bet nu skaisti un sulīgi. Apēst šādu daudzumu nav nekādas iespējas, tāpēc jāsāk ābolu ēdienu sezona.
Ābolu pīrāgs (шарлотка)
Avots- Lana, edimdoma.ru. It kā jau tā nav šarlotka- nekas nav jāputo atsevišķi un arī proporcijas atšķiras, taču tas ir autornosaukums un lai tik paliek.
Vajag:
4 olas
3/4 gl cukura
1 gl miltu (izsījāt)
1 TK cepamā pulvera
0.5 kg ābolu (svars pēc nomizošanas un serdes izņemšanas, tātad kādi 5-7 āboli)
Gatavošana:
Sakult olas ar cukuru (ne pārāk centīgi, pāris minūtes). Var arī kanēli pielikt vai vaniļu. Pievienot miltus un cepamo pulveri. Pievienot sīkos gabaliņos sagrieztus ābolus. Cepamo formu iesviestot. Likt mīklu. Cept 200 C kādas 25-30 minūtes.
Izmēģināju! Ābolu sanāca vairāk, nekā mīklas. Sākumā bažījos. Bet pēc 20 minūtēm mīkla bija aizpildījusi visas vietas, šarlotka smuki piepacēlusies un zeltaina. Garšoja ļoti. Pievakarē domīgi skatījos - KAS apēdis jau veselu pusi? izrādījās, es pati. Paldies par recepti! anonīms.
AtbildētDzēstPaldies, Anonīm:)!
AtbildētDzēstŠī ir laba recepte, kaut gan es arī katru reizi nobīstos no ābolu daudzuma.
Par to pusi- mani zināmā mērā mierina, ka sastāvā nav nekādu tauku:)