svētdiena, 2010. gada 17. oktobris

biezpiena sacepums bez specefektiem

Nācu piektdien vakarā mājās un domāju- maizes nav, piena nav, siera nav- sestdienas brokastis izskatās visai apšaubāmi. Tad atcerējos Aijas šeit rakstīto par biezpiena sacepumu bez sviesta. Nopriecājos- biezpiena daudz. Atnācu mājās, apskatījos Aijas recepti- 2 olas palikušas, nesanāks.
Taču alternatīvu nebija, tāpēc iztaisīju kā ir, proporcijas savādākas- un viss sanāca ļoti labi. Aija, paldies, tiešām nav nekādas vajadzības likt sviestu!

Vajag (20 cm pannai):
600g biezpiena (trekna, mīksta, ļoti viendabīga)
2 olas
pusglāze mannas
4-5 pilnas ĒK brūnā cukura
2 pilnas ĒK krējuma (vai jogurta)
1 ĒK vaniļas cukura
sviests pannas iesviestošanai:)
Gatavošana (iepriekšējā vakarā):
1. Visu samaisīt ļoti rūpīgi.
2. Ieziest cepamo pannu ar sviestu. Likt tajā biezpiena masu. Likt uz nakti ledusskapī (tas īstenībā ir svarīgs posms. Ja vajag gatavot uzreiz- tad uz kādu pusstundu vajadzētu atlikt malā mīklu, lai manna uzbriest, būs labāk).
3. No rīta ielikt cepeškrāsnī 180 C uz 40 minūtēm. Tad izņemt, atdzesēt 10 minūtes un ēst.
Komentāri: protams, var likt klāt ogas- svaigas un žāvētas, riekstus, augļus. Man garšo tīrā veidā.

5 komentāri:

  1. Anita, man prieks, ka varēju ko priekšā pateikt! un paldies par to, ka atgādini, ka mīklu jāpatur, lai uzbriestu manna, man atkal tas bija kaut kā pagaisis atmiņā! :)

    Apbrīnoju Tavu stratēģisko domāšanu- piektdienas vakarā iejaukt to, ko cepsi sestdienas rītā! Man laikam vairāk viss tā ''uz urrā'' notiek :) :) :)

    AtbildētDzēst
  2. Un otrajā dienā, jāsaka, pārpalikušais sacepuma gabaliņš neatsildīts bija garšīgāks, nekā būtu ar sviestu.

    Par stratēģisko domāšanu- es diezgan smagi ateju pēc darba nedēļas un organizatoriski tas nozīmē, ka vienmēr ceļos vismaz par stundu vēlāk, nekā bērns. Tāpēc kaut kā pagatavošana viņa "gribuēstvaidrīzbūsbrokastisesmuTIKļoti izsalcis" būtu neiespējama:) Nāktos vai nu celties kopā ar viņu, vai nu pārtikt tikai no siermaizēm:)

    AtbildētDzēst
  3. Cik lielā pannā Tu cepi? Bildē izskatās, ka parastā cepamā panna un man kā iesācējai radās muļķīgs jautājums- vai parasto pannu var likt cepeškrāsnī? Respektīvi, vai viņai nevar kaut kas notikt, jo rokturis no plastmasas es domāju.

    AtbildētDzēst
  4. Man ir panna ar diametru 20 cm ar metāla rokturi. NEKĀDĀ GADĪJUMĀ necep pannā ar plastmasas rokturi un jebkādām citām detaļām! Vai nu speciāli paredzētā veidnē vai nu pannā ar metāla rokturi bez kādām plastmasas detaļām!
    Un tas nav muļķīgs jautājums.

    AtbildētDzēst
  5. Pladies par recepti. Šodien izmēģināju, sanāca garšīgi. Tā turpināt!:)

    AtbildētDzēst