trešdiena, 2010. gada 10. novembris

drop scones/Scotch pancakes

nu, it kā jau tās ir tās, ko mūsu mājās sauc "mazās pankūkas". Taču kā dažādās mājās dažāda garša ar elmenetārai mannas putrai, tā mazās pankūkas arī ir dažādas. Un personīgi mani tās nekad nesajūsmināja un nesanāca, precīzāk- sanāca pavisam ne tādas, kā žurnāla attēlā. Un garša... nu, nebūt ne katra bērnības garša mani padara sentimentālu. Mūsu mājās (kā daudzās citās) pankūciņas cepa no rugušpiena vai kefīra, nedaudz pievienojot sodu un tā tālāk. Un tā konsistence tāda.. mitra, vai.
Ļoti garš ievads:)
Jo tagad es cepu tikai šīs. Jau trešo nedēļas nogali.
Un saprotu, ka vienmēr gribēju šādas- superbiezas, pufīgas, sausas un bez skābuma garšā.
Recepte- juliamaxi.livejournal.com. Meitene dzīvo Anglijā, precējusies ar skotu un pusi laika pavada Skotijā. Nav jau tā, ka tas automātiski padara recepti ticamu, taču viņas skones ir ārpus kritikas un vispār man patīk pankūku nosaukums:)

Vajag:
225 g miltu ar cepamo pulveri (mums tādu nav, tātad- parasti milti+1 pilna TK cepamā pulv.)
1 ĒK cukura
šķipsna sāls
1 ola, nedaudz sakulta
200 ml piena
eļļa cepšnai (nedaudz)
Gatavošana:
Traukā iesījāt miltus ar cepamo pulveri, pievienot sāli-cukuru. izveidot iedobi, ieliet olu un pusi piena. Samaisīt. Mīkla būs ļoti bieza. Pieliet otru pusi. Samaisīt. Atstāt uz pusstundu. Cept un labi sakarsētas pannas.

3 komentāri:

  1. Es pufīgās un sausās sāku cept, kad veikalā nošpikoju recepti no "Pavārgrāmata sliņķei". :D
    Tur galvenais, ko jāievēro - 1tk soda + 1tk citronskābes jeb vienvārdsakot - cik soda, tik citronskābe - atkarībā no mīklas daudzuma! Es gan lieku vismaz 3 olas un citreiz pusi no miltiem aizstāju ar mannā, samaltām auzu pārslām vai kukurūzas miltiem - kompensēju to, ka mazie neēd putras :D

    AtbildētDzēst
  2. O, interesanti! Kādam dauzdumam miltu šāds sodas/skābes daudzums? Sodu nejūt? Ļoti interesanti par miltu aizvietošanu, man tas nebija prātā ienācis. Noteikti pamēģināšu, savādāk balto miltu daudzums dzīvē ir pārmērīgs.

    AtbildētDzēst
  3. Tu zini, ka nemācēšu tev pateikt - cepu vairs tikai šitādas pankūkas un tik bieži un katrreiz mīklu jauc Niklāvs, tāpēc milti ir vienkārši milti, nevis, piem., 200g miltu :DDDDDD

    Nu nav liela tā porcija, ko taisām... es jau vairs pat neskatos, vai ir tējkarote - beru pa škisniņai sodas un šķipsniņai citronskābes - var uzreiz redzēt, kā mīkla sāk burbuļot - beigās pieberu miltus un pieleju pienu - bet nemaz netaisu baigi biezu mīklu - tādu vidēju.

    Klau - un garšīga modifikācija ir kad uzliek šitās mazās pankūciņas uz pannas, tad uzmet virsū banāna vai ābola šķēlīti un tad apmet otrādi!!! Tikai tad gan tiešām mīkla nedrīkst būt bieza, citādi ap banānu vidū jēls paliek...

    Tad nemaz zafti nevajag :D

    AtbildētDzēst