piektdiena, 2010. gada 5. novembris

garšvielu vista

kaut kā nespēju saprast, kā latviskot vārdu пряная- smaržīgā? nē... pieminēt austrumus? arī nē... Nu, lai ir garšvielu. Vismaz saturiski precīzi:)
Receptes kā tādas nav, pirmo reizi tādu gatavoju pēc Visockas receptes no grāmatas, taču tagad daru to uz aci un ar savādākām garšvielām.
Vajag:
2 vistas krūtiņas (vai arī jebkuras citas daļas, kuras garšo)
1 ĒK sojas mērces
1 ĒK olīveļļas
2 TK melno sinepju sēklu
2-3 zvaigznītes anīsa
1 kanēļa standziņa, salauzt
dažas kardamona pākstis
1 TK brūnā cukura
sāls, pipari
Gatavošana:
Ieziest pannu ar olīveļļu. Likt tajā vistu. Sajaukt visu pārējo, parliet vistu. Ja ir laiks- atstāt uz pusstundu, ja nav- ieslēgt cepeškrāsni. Uzlikt pannai vāku, cept 200 C apmēram 15 minūtes. Paturēt aizvērtu vēl 10 minūtes un uzreizi ēst. Garšīgi ar rīsiem vai zaļumu salātiem. Atdziestot kļūs sausāka, neiesaku.
Taču, ja gadījies pagatavot 2 krūtiņas, bet apēst vienu, var nākamajā dienā izmantot salātos. Gadījumā, ja garšo saldeni salāti un augļu-vistas kombinācija-
Lapu salāti ar hurmu un vistu
Vajadzēs un arī gatavošana: saplēst traukā vairākas salātu lapas (labi būtu dažādas), sagriezt cepto vistu, pushurmu. Ja garšo, var pielikt pusi smalkos pusgredzenos sagriezta sarkanā sīpola. Citā trauciņā sakult 1 ĒK olīveļļas ar 1 TK balzāmetiķa, 1 TK sinepju sēklu, sāli un pipariem. Pārliet.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru