sestdiena, 2010. gada 20. novembris

siera mafini

Man ļoti gribētos likt vairāk dārzeņu ēdienu un mazāk- mafinu:), taču realitāte ir tāda, ka izņemot ceptos-garšīgos-saldos mēs ēdam tik vienkārši, ka nav ko likt. Veģetārās pupiņu zupas katls bērnam- vairākām dienām, rīsu ar dārzeņiem kaltiņš man- vairākām dienām- nu ko te rakstīsi?
Tā ir taisnošanās par kārējiem mafiniem:)
Radās kā utilīzācijas receptē- pavilkos uz atlaidi un nopirku mocarellu, kas nenoderēja visu nedēļu un termiņš iet uz beigām.
Tātad.
Vajag:
1 gl miltu (50:50 balto un pilngraudu)
1 TK cepamā pulvera
1 TK sāls (tikai ja ir mocarela, ja cits siera- nevajag vispār!)
1 gl rīvēta siera
2 pilnas ĒK sezama+ 1 Ēk pārkaisīšanai
apm.130 ml bezpiedevu jogurta
75 g (puspaciņa) svaigā siera ar zaļumiem
1 ola
*var arī sakapātus zaļumus- dilles, pētersīļus, selerijas, baziliku)
Gatavošana:1. Sajaukt visas sausās sastāvdaļas.
2. Atsevišķi viegli sakult visas slapjās sastāvdaļas.
3. Akurāti sajaukt abus maisījumus, ilgi nemaisīt, tikai kamēr neredz sausus miltus.
4. Likt silikona fomiņā līdz 2/3 no apjoma- vai parastajās, iesviestotās. Pārkaisīt ar sezamu.
5. Cept 180 C aptuveni 35 minūtes.
Iespaidi: sieramīļiem- ļoti labi. Sieru jūt, garoza- krauksšķīga. Pie zupas, pie vīna, pie dārzeņu salātiem.

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana