trešdiena, 2011. gada 5. janvāris

vēl viena granola

tātad, turpinu apgūt pērkamā pagatavošanu, ziemas krājumu veidošanu un cīņu ar pārmērīgu cukuru un E.
Avots- arx0nt.livejournal.
Banānu granola ar zemesriekstu sviestu

Vajag:
2 tases pilngraudu auzu pārslu
1 liels ļoti gatavs banāns
1/4 tases rozīņu (man negaršo, lietoju žāvētas zemenes, aprikozes, dzērvenes)
1 liela ĒK zemesriekstu sviesta
1 ĒK cukura
1 ĒK medus
1/4 TK sāls
1 TK vaniļas (cukura, es domāju)
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 150-160°С.
Banānu samalt ar blenderi, pievienot medu un zemesriekstu sviestu. Ielikt uz 40 sekundēm mikroviļņu krāsnī (manipulācija man vispār nav skaidra, neko tamlīdzīgu nedarīju).
Lielā traukā sajaukt auzu pārslas ar sāli, cukuru, vaniļu. Pievienot šķidro masu, rūpīgi saberzt ar rokām, lai pārklātu visas pārslas.
Izbērt masu uz paplātes, pārklātas ar cepamo papīru, izlīdzināt. Likt uzkarsētā krāsnī. Pēc 15 minūtēm apmaisīt. Cept vēl 25 minūtes vai arī līdz zeltainai krāsai, sausumam, divreiz apmaisot.
Sajaukt ar rozīnēm. Atstāt uz paplātes līdz pilnīgai atdzišanai. Pēc 5-10 minūtēm apmaisīt.
Uzglabāt hermētiskā traukā istabas temperatūrā. Ēst ar pienu, jogurtu.
Komentāri: šī, man liekas, ir vēl labāka par ķirbja granolu. Daudz sausāka- taču izmirkst jogurtā, kā nākas. Vēl mazāk salda. Garša maiga, taču jūt gan banānu, gan zemesriesktu sviestu. Skārda kārbā pēc 5 dienām nekādu izmaiņu- sausa, kraukšķīga.

10 comments:

  1. ar ko varētu aizstāt zemesriekstu sviestu?

    AtbildētDzēst
  2. aizstāt, jo negaršo/nedrīkst vai nav pieejams? Ja pirmais iemesls- tad vienkārši ar sviestu. Viena garšas nianse pazudīs, taču tas nav tik ļoti svarīgi.
    Savukārt, ja nav pieejams (ja kas- es pērku Rimi, stāv pie džemiem)- var pagatavot mājās. Tad vajadzēs ilgi malt kafijas maļamajā mašīnā apceptus zemesriestus- nepievienojot nekādu šķidrumu. Vispirms būs drupačas, bet pēc tam sāks nākt eļļa un process aizies. Tikai akurāti, ne vairāk par pāris TK.

    AtbildētDzēst
  3. cik daudz interesantu recepšu šai blogā! Šī arī prasās pamēģināt!

    AtbildētDzēst
  4. Irēna, paldies! priecājos, ka patīk receptes. man pašai ir ļoooti lieli krājumi ar to, ko es gribu pamēģināt.

    AtbildētDzēst
  5. Par aizstāšanu domāju tāpēc, ka negribas pirkt veselu burciņu zemesriekstu sviesta - bail, ka aizies postā ātrāk, nekā burciņa iztukšosies. Taču, ja apņemtos regulāri taisīt šo granolu, varbūt varētu nopirkt...

    AtbildētDzēst
  6. Ak vai, man tā garšo zemesriekstu sviests! Ja no tā tievētu, ēstu karotēm.
    Starp citu, šeit pie cepumiem ir "Zemesriekstu sviesta cepumi":))

    AtbildētDzēst
  7. Jau jau ir arī cepumi, tad jau būs jāpērk vien! Nav jau tā, ka negaršo zemesriekstu sviests, bet nav arī iecienītākais kārums... :)

    AtbildētDzēst
  8. hm, vēl šeit, izrādās, esmu likusi zemesriekstu vistu:))

    AtbildētDzēst
  9. Man tomēr labāk patīk Liene Šomase...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nezinu, kas ir tā Liene, bet komentāru atstāshu, ja nu tas ir dvēseles kliedziens...

      Dzēst