nezinu, kāpēc cepta cukīnī pievienošana salātiem mani katru reizi pārsteidz no jauna. Izdaru, nolemju, ka tas ir ļoti garšīgi un aizmirstu par šādu opciju vēl uz pusgadu. Recepti uzgāju burvīgajā žurnālā mama-ganoush.livejournal, daudz ko tajā mainīju, taču oriģinālu var redzēt šeit (o! man neiet ārzemju internets, cik interesanti...nu labi, vēlāk linku).
Receptē ir mocarella, man- mans jaunais atradums- vietējā "Sierštelle" ar sēkliņām- neko garšīgāku nevaru iedomāties, novēlu ražotājiem maksimāli ilgu mūžu. Rīgā nopērkama Rimi.
Vajag:
liela sauja salātu lapu, saplēst
1/2 cukīnī
sauja ķirbja sēklu un nedaudz kaņepju sēklu- abas nedaudz apcept uz sausas pannas
dažas lapiņas svaigas piparmētras (daudzumu nosakiet paši, ne visiem garšo, ja par daudz)
pussauja sadrupināta siera ar sēkliņām
1 ĒK eļļas cepšanai
sauja diedzētu lucernas sēklu
nedaudz olīveļļas un balzāmetiķa (nu, man- ķirbja eļļa un, piedodiet, mango etiķis- centrā atvēra Vom Fass veikaliņu:), kurā visu var pa 50 ml nopirkt, taču receptē nerakstu, jo arī bez tā būs labi)
Gatavošana:
Sagriezt kabaci ripās, apcept eļļā. Visu sajaukt.
Komentāri: jebkurš salātu fans man piekritīs- tas ir pat pārāk garšīgi. Un tik skaisti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru