pirmdiena, 2011. gada 21. marts

Griķu-kanepju maize (4/5)

Un arvien variācijas par to pašu recepti. Šis ir mans favorīts.
Nejauši nesen nopirku nedaudz kanepju sēkliņu, kuras līdz tam nebiju lietojusi- izcils produkts, ļoti garšīgas! Var arī nemaltas likt pie maizes, taču man ne visai patīk, kad kaut kas tik stipri kraukšķ, tāpēc nedaudz samālu.
Vajag:
300 g kviešu milti
150 g griķu miltu (man- samalti griķi)
50 g rudzu miltu (tikai tāpēc , ka vairs nebija griķu, tas nav principiāli, var attiecīgi palielināt griķu)
100 g sēklu un riekstu maisījumu (apt.40g kanepju (nedaudz samālu), 30 g valriekstu, 30 g ķirbja sēklu)
1 TK sāls, 1 TK sodas (strīķēta), 1 TK cepamā pulvera.
150 g ķirbja biezeņa
250-300 ml jogurta bez piedevām
Gatavošana:
Rūpīgi sajaukt visas sausās sastāvdaļas. Pievienot biezeni un 250 g jogurta un tad paskatīties- vai vajag vēl. Mīkla ir neviendabīga, nedaudz lipīga, taču tā ir mīkla, ne atsevišķi kunkuļi. Es to viegli pārkaisīju ar miltiem un tad varēja izveidot klaipiņu. Veidot vajag diezgan plakanu, lai labi izceptos.
Cept 200 g pt.40 minūtes. Kad būs gatava, pieklauvējot pie apakšas, jādzird tukšums:) Karstu var pārziest ar sviestu. Atdzesēt uz restes zem dvielīša.
Visām šīm maizēm karstām ir cieta garoza, no tā nav jābaidas- tas pāries pēc stundas:) Es cepu k'das 5 stundas pirms ēšanas, labi nostāvējas.
Komentāri: man ļoti garšoja griķu un kanepju kombinācija- smaržīga un tāda... neikdienišķa/ Maizi cepu ciemiņiem, visiem garšoja. Es vēl ielēju trauciņā nedaudz kirbju eļļas un tad ja šīs maizes šķēlei uzpilina eļļu- vipār kaut kas nepieklājīgi smalks sanāk.

2 komentāri:

  1. šo es arī noteikti mēģināšu, man patīk šīs bezrauga receptes!

    AtbildētDzēst
  2. Izaudzēt burciņā ieraugu man nekad nav izdevies, tāpēc sodas maize ir vienīgais ceļš:)

    AtbildētDzēst