otrdiena, 2011. gada 1. marts

Jogurta-šokolādes-melnplūmju deserts (2/5)

Avots- Lesya, cookschool.ru
Recepti nedaudz pārveidoju, jo proporcijām nav lielas nozīmes.
Izmantoju (4 lieliem desertiem):
150 g melnplūmju- receptē jāiemērc uz vairākām stundām ābolu sulā, es iemērcu rabarberu tējā
1 ĒK brendija
300 ml jogurta bez piedevām
50 g melnās šokolādes
1/2 apelsīna rīvēta miziņa (neliku, jo man bija šokolāde ar apelsīnu mizu)
sauja pistāciju (man- indijas rieksti)
Gatavošana:
Plūmes izmērcēt, sablenderēt ar 100 ml sulas vai tējas, kurā mērcētas. Pievienot brendiju. Izkausēt šokolādi, sajaukt ar pusi jogurta*.
Likt traukā (glāzē) kārtās- plūmju masu, tad balto jogurtu, šokolādes jogurtu. Pabeigt ar plūmēm. Pārkasīt ar sasmalcinātiem riekstiem. Likt minimums uz stundu ledusskapī.
* ja jogurts ir ļoti auksts, diez cikkvalitatīvi sajaukt ar šokolādi nesanāks. Vajag ļoti akurāti, pakāpeniski un jogurtam jābūt istabas t'.
Komentāri: jauks, patīkams un atsvaidzinošs deserts. Otrajā un trešajā dienā ne ar ko ne sliktāks, droši var gatavot iepriekš.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru