Sodas maize "Aizmirstais prieks" ( tāds ir autornosaukums:))
Vajag:
3 glāzes miltu (man- puse un pusi parastie un kviešu pilngraudu)
1 TK sodas
1 TK cepamā pulvera
2 ĒK cukura
šķipsna sāls
3 ĒK ciedru riekstu*
2 ĒK magoņu sēklu
2 ĒK sezama sēklu
2 gl kefīra (man- nedaudz atšķaidīts jogurts bez piedevām)
*par ciedru riekstiem. Protams, ka zinu, cik tie maksā. Vienu reizi izcepu šo maizi, ciedru riekstus aizvietojot ar ķirbju sēklām. Otru- nopirku tomēr 50 g ciedru riekstu. Ciedru rieksti IR ļoti garšīgs papildinājums, taču ja nē- tad nē, būs labi arī bez.
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 C.
Traukā sajaukt miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli, cukuru, riekstus, sezamu un magones. Labi apmaisīt. Tad to visu pārliet ar kefīru un ļoti ātri sajaukt. ILGI NEMĪCĪT! Uzreizi pārlikt kārtīgi iesviestotā veidnē (man- gara keksa forma, 25 cm, aptuveni 13 cm plata). Sadurstīt ar koka irbulīti, likt uzkarsētā krāsnī. Cept ap stundu, gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti. Ja sāk jau kļūt par tumšu, bet vēl nav gatava- pārsegt ar foliju.
Atdzesēt (var neatdzesēt pilnībā, silta arī garšīga).
Komentāri: garšīga maize, vienmērīga struktūra, visas piedevas vietā. Nākamajā dienā jau var griezt plānākās šķēlēs:) Laba gan pie zupas-salātiem, gan sviestmaizēm.
Vai, paldies par recepti! Pilnīgi noteikti izmēģināšu visas bezrauga maizes receptes, jo es arī cenšos neēst maizi ar raugu... un šī izskatās ļoti vienkārša
AtbildētDzēstJā, ir arī vienkārša, fakts! Man vēl daaaaudz recepšu padomā:)
AtbildētDzēstZini, vakar vakarā izmēģināju, un iznāca laba, lai arī visādi eksperimentēju-cukuru neliku, pieliku žāv. plūmes,un pie parast. kviešu miltiem pieliku 1 glāzi Kamas miltu. Nu man ļoti garšo
AtbildētDzēstIrēna, žāvētās plūmes sīki sasmalcināji vai liki veselas? Kamas milti mani uzrunā no visām pusēm, taisos tos beidzot pagaršot. Kur Tu tos pērc?
AtbildētDzēst