Bez gariem ievadiem- visi vāra skābeņu zupas un es arī gribu:)
Vajag (2 l katlam):
pusglāze grūbu, iemērkt uz nakti, kārtīgi izskalot
pusglāze sarkano lēcu, kārtīgi izskalot
1 sīpols, sagriezt sīki
2-3 kartupeļi, nomizot-sagriezt
pusbunte spinātu- tikai lapas
skābenes... nenosvēru. Nu, daudz. Pēc apjoma- puskatls. Tātad- kādi 300 g. Tikai lapas.
sāls, pipari
krējums, vārīta ola
Gatavošana:
ieliet nedaudz vairāk par puskatlu ūdens, uzvārīt, pievienot izmērcētas grūbas. Vārīt minūtes 20, pielikt sarkanās lēcas, kartupeļus un sīpolus un vārīt vēl 10 minūtes. Sagriezt skābenes un spinātus, likt klāt, vārīt kādu minūti. Pielikt sāli-piprus, noņemt no uguns, uzlikt vāku, atstāt uz 10 minūtēm.
Komentāri: protams, ka ļoti garšīgi. Skābena zupa ar putraimiem- to var ēst caurām dienām. Var pielikt vārītu olu un krējumu. Var likt lēcu vietā rīsus vai miežus vai vēl kaut ko.
Pagatavoju! Sanāca! Pievienoju olu un krējumu! Dievīgi skābena un garšīga! Paldies par recepti!
AtbildētDzēstĀrprāts kā man sagribējās skābeņu zupu!!! Jābrauc ciemos.
AtbildētDzēstEs šogad esmu bez skābenēm. Nākamgad.. nākamgad man būs. :)
Marina, es jau arī vārīju vairākkārt. Jāsaka, garšīgākā tomēr ir ar grūbām un lēcām, nevis citām piedevām.
AtbildētDzēstIlze, kā tad tu tā, bez skābenēm:) Un laikam taču Tev dārznieces lepnums neļauj pirkt?:)