otrdiena, 2011. gada 9. augusts

krēma brulē saldējums

Recepte no chadeyka.livejournal, oriģinālā domāta saldējuma mašīnai, bet nu man tādas nav. Vēl:)
Taču tīri labi sanāk arī bez kādiem rīkiem.
Vajag:
30 g sausā piena
290 g piena (3.2%)
95 g saldā krējuma (35%)
60 g cukura
8 g kukurūzas cietes
Sīrupam:
40 g cukura
40 g piena
Gatavošana:1. Sīrupam paredzēto cukuru izkausēt kausiņā uz lielas uguns, kamēr izveidosies brūna karamele, pievienot uzsildītu pienu, apmaisīt. Vārīt, apmaisot, kamēr konsistence kā kondensētam pienam (pāris minūtes).
2.Savienot sauso pienu, cukuru, dažas karotes piena, kamēr masa viendabīga. Pievienot brulē sīrupu un pārpalikušo pienu (atstājiet dažas karotes cietes atšķaidīšanai). Izkāst.
3.Piena maisījumu uzkarsēt, kad sāks vārīties, pievienot pienā atšķaidīto cieti, maisīt. Vārīt pārīs minūtes. Atdesēt, pārklājot ar pārtiks plēvi.
4.Saputot saldo krējumu, akurāti pievienot visam pārējam, likt saldējuma mašīnā.
Komentāri:
Saldais krējums man bija 10%, tādēļ neputoju, pielēju klāt atdzesētai masai.
Visu vēlreiz izkāsu, ielēju konteinerī ar vāku un liku saldētavā. Ik pēc pusstundas rūpīgi apmaisīju. Diemžēl, aptrūkās laika pabeigt procesu un tāpēc pussasalušu lēju saldējuma formiņās un gāju gulēt:)
Iespaidi: ļoti labs saldējums- ne pārāk trekns, ne pārāk salds, nav jāņemas ar olu dzeltenumiem. Bērns teica, ka garšīgāku nav ēdis nekad:)
Process vienkāršs, it īpaši ja viss nepieciešamais sagatavots un pa rokai. Sanāk 6 saldējumi formiņās.

9 komentāri:

  1. Izskatās ļoti garšīgs :)
    Man arī ļoti garšo mājas saldējumi, bet ir viens bet - gandrīz visi man mājās taisītie saldējumi man liekas par treknu un pavairāk ēdot gandrīz sajūta, ka var just tādas tauku lodītes.. (tā gan laikam zīme, ka šādus saldējums paredzēts ēst maz :D ) lai nu kā - man ļoti interesē - vai šim saldējumam tā nav? Kā noprotu no teksta - tad negaršo trekni.. :)

    AtbildētDzēst
  2. Šo gribas izmēģināt! Man arī nepatīk ''ņemšanās ar olu dzeltenumiem'' :)

    AtbildētDzēst
  3. Andra, pilnīgi godīgi- nav trekns. Man arī parasti paštaisīts saldējums liekas trekns- nu, ir jau arī, to taisa no tīra krējuma. Šī noslēpums, acīmredzot, ir piena pamats. Pirms atdzišanas masa man likās arī par saldu, taču gala produktā viss sabalansējās.

    Aija, es pirms gada mēģināju pagatavot tādu īstu,ar dzeltenumiem- nu ļoti daudz darbību!

    AtbildētDzēst
  4. Anita - liels paldies par atbildi :) Jāiztukšo esošie saldējuma krājumi un tad šis ir pirmais manā listā :)
    p.s.kur var nopirkt kukurūzas cieti? (līdz šim nekad tādu neesmu lietojusi.. vēl kāds pielietojums bez saldējuma ir šim produktam?)

    AtbildētDzēst
  5. Andra, ja Tu esi Rīgā, tad Stokman'ā, tajā nodaļā, kurā putraimi, maksā ap latu. Par citiem veikaliem nezinu, ja nu vienīgi specializētos garšvielu veikalos, kā Avokado vai Asara ielā...
    Pielietojama visos ēdienos, kuros būtu pielietojama kartupeļu ciete, ir arī daudz dažādu kūku un pudiņu, kur daļa miltu tiek aizvietota ar cieti. Es lietoju tikai kukurūzas cieti, man liekas to nejūt nekad un nekā.

    AtbildētDzēst
  6. Paldies par info :)
    Man visi Tevis pieminētie veikali pa ceļam, tā kā iešu sameklēt cieti un jāķeras tik klāt :)

    AtbildētDzēst
  7. Анита, какая ты молодец, что постоянно делаешь мороженое. А у нас уже так прохладно, что мороженого не хочется - а я так и не собралась за все лето его приготовить. Остается восхищаться твоими рецептами!

    AtbildētDzēst
  8. Марина, что ты! Настоящее мороженое я делала один раз, именно этот. Все остальные разы- пюре замороженное, это ж не мороженое. У нас возвращение лета, вполне для мороженого погода!

    AtbildētDzēst
  9. Анита, ну и что, что пюре, оно же замороженное и на палочке. :) А для меня это мороженое, пусть и чуть-чуть, как ты говоришь, ненастоящее, неправильное. Зато вкусно.

    AtbildētDzēst