ceturtdiena, 2011. gada 25. augusts

šopingvilšanās

šo vilšanos man sagādāja Stokmann's, kas ir īpaši skumji, jo man ļoti patīk tā pārtikas nodaļa un es to vienmēr uzskatīju par ārkārtīgi respektablu veikalu. Iepirkties tur ikdienā nevaru un arī nedaru, taču katra nonākšana priecē. Nav jau tā, ka mana sirds tagad ir lauzta:), bet nu būšu modrāka, fakts.
Iegājām ar bērnu gaļas izstrādājumu nodaļā. Bērns lūdz cepamās desiņas. Uz cenrāža- sastāvs. Gaļa, cita gaļa, garšvielas, kaut kas vēl nebūtisks. O-domāju-baigi labi. Neesmu nekādā ziņā regulāra šādu lietu pircēja, cena man liekas visai augsta, varētu jau būt, ka šāds sastāvs. Skatos uz tītara karbonādi, no kuras esmu iecerējusi sev nopirkt 100 gramus- analoģiska situācija. Ok, šikojam.
Nonākot mājās, es konstatēju, ka kases aparāts, drukājot čeku pēc svēršanas, jau bija man laipni nodrukājis īsto produkta sastāvu, no kura man mati saslējas stāvus- šausminoša Mendelejeva tabula 4 rindās.
Un es nekā to nevarēju uzzināt iepriekš, itin nekā:(( Jo man prātā nenāca pētīt to pašu, ko esmu it kā izlasījusi.
Vienalga apēdām:), bet vairs nepirkšu.

8 komentāri:

  1. jā, par tādām izdarībām es ar saceptos. jo arī ikdienā iepērkot pārtiku, vispirms pētu sastāvus, un tikai tad pārējo :) ļoti sekoju līdzi lai pēc iespējas tīrāku produkciju no Ē-(vitamīniem) iepirktu :)

    AtbildētDzēst
  2. Jā, es arī maksimāli sekoju sastāvam, jau esmu iemanījusies ātri atrast cietes pieminēšanu uz krējuma iepakojuma:)

    AtbildētDzēst
  3. Elvi veikaliņš arī šitā darās! patiešām fui!

    AtbildētDzēst
  4. paga, karbonāde arī vairs nav tikai gaļa?

    AtbildētDzēst
  5. Maruta, vispār man radās aizdomas, ka tā dara visi, kas pārdot nefasētu pārtiku. Es nesen stāvēju rindā tuvākajā "Mego" un aiz neko darīt pētīju sastāvu uz kastes ar sveramiem auzu cepumiem- maza tāda lapele pie kastes dibena. Fantastisks. Apgāž fantāzijas par auzu cepumu veselīgumu pa minūti. Ļoti bīstams produkts:)

    Laine, gaļa jau ir protams, tikai šo gaļu garšīgu padarīja neadekvāti garš E saraksts- nu patiešām pārsteidzošs. Nākamājā dienā pirku uz vasarnīcu cīsiņus proletāriskajā Saldus gaļas kombināta veikalā pie Bērnu pasaules- prieks skatīties uz sastāvu. Protams, tie ir cīsiņi, nevis fileja- taču pāris stabilizētāji un viens ne pārāk briesmīgs konservants produktam, kas tiek ēsts reizi pusgadā- neizbēgamais ļaunums. Tur bija savādāka situācija.

    Vispār pilsētā es risinu visus šos jautājumus ļoti vienkārši- neko tādu nepērku un viss, ko te ilgi apspriest. Bet vasarnīcā ir savādāk- kas ir tuvākajā veikalā, to ēdam. Brīnumainas lietas tur ir, jāsaka:)

    AtbildētDzēst
  6. Anita, paldies ka dalāties ar šādu Jūsu pieredzi! Ik pa laikam cenšos pētīt no interneta izdrukāto sarakstu ar E-piedevām, bet nekādīgi nevaru sistematizēt gūto informāciju. Varbūt varat atklāt, kam Jūs pievēršat uzmanību iepērkot pārtiku, tieši par sastāvu runājot. Varbūt ir ražotāji, kuri ir noteikti Jūsu iepirkšanas sarakstā, un kuri nav? Būtu pateicīga papildināt pārtikas iepirkšanas iemaņas ar Jūsu palīdzību!

    AtbildētDzēst
  7. Marina, ļoti priecājos, ka mana pieredze noder, jo man jau liekas samērā dīvaini, ka es tik daudz rakstu par pārtiku:) `
    Es nedomāju, ka mani iepirkšanās var būt īpaši noderīga, jo es nedaru neko īpašu, taču uzrakstīšu, varbūt tajā ir kaut kas vērtīgs.

    AtbildētDzēst
  8. iepirkšanās ieradumi, es domāju:))

    un lūdzu, sen jau laiks teikt "tu":)

    AtbildētDzēst