sestdiena, 2011. gada 3. septembris

Džeka Hansena mafini ar šokolādi un mellenēm

Džeks Hansens ir Muffins&More īpašnieks un šī recepte gaidīja savu laiku, kopš to ieraudzīju Dienas ēdienos. Jo svarīgi taču ir pārbaudīt, vai mājas apstākļos var atkārot:)
Recepti nedaudz apīsināju, lai šeit rakstītu, taču nekādu atkāpju. Protams, ka tā arī gatavoju- bez kādām izmaiņām un aizvietojumiem.
Vajag:
2 L vai 3 M olas
275 g miltu
175 g cukura
125 g mīksta sviesta
100 ml 35% saldā krējuma
1 TK vaniļas cukura
1.5 TK cepamā pulvera
Piedevas: šokolāde, svaigas vai saldētas ogas
Gatavošana:
Iepriekš uzkarsēt cepeškrāsni līdz 220 C.
Mīkstu sviestu sagriezt gabaliņos, sakult ar cukuru (kamēr masa kupla). Masā iesist olas pa vienai, sakult pēc katras.
Atsevišķā traukā samaisīt miltus ar cepamo pulveri un vaniļas cukuru.
Sviesta masā iesijāt caur sietu trešdaļu miltu. Samaisīt ar lāpstiņu, nepārcensties. Tad pieliet trešdaļu saldā krējuma, apmaisīt. Tad nākamo trešdaļu miltu un trešdaļu krējuma. Un tad pēdējo.
Sadalīt mīklu uz pusēm, pusei pibert šokolādes drumslas, samaisīt.
Likt mafinu formiņās, piepildot pa ¾. Tajos mafinus, kuriem nav pievienota šokolāde, akurāti iespiest ogas.
Cept 15-20 minūtes.
Iespaidi: laba recepte, precīza un arī rezultāts ir tieši gaidītais. Taisīju pusi ar šokolādes gabaliņiem, pusi ar saldētām mellenēm. Visi labi. Noteikti atkārtošu ar citām piedevām.

11 comments:

  1. no vienas puses priecē, ka zinu mafinu sastāvdaļas, bet no otras puses, labāk būtu palikusi neziņā un ēdusi bez sirdapziņas pārmetumiem par kcal skaitu.

    AtbildētDzēst
  2. Guna, paldies! Kā cilvēkam, kurš fotografē ar ziepjutrauku, īpaši patīkami!

    Anonīm- nu, 125 g sviesta 12 mafiniem- tas nav ļaunākais sastāvs, mēdz būt ļaunāk:) Šie rada iespaidu par ārpuskārtas sviestainību ar visai parastu sviesta daudzumu.
    Nezinu, vai kafejnīcā viņi cep ar sviestu, receptē tika pieminēts margarīns kā alternatīva... ceru ka nē.

    AtbildētDzēst
  3. Taatad - pirmo reizi pec shiis receptes cepot, man samiseejaas ar miltu daudzumu, bet vienalga sanaca OK, it ipashi mellenju mafini bija labi.
    Otro reizi pieliku pareizo miltu daudzumu un sanaca 12 palieli mafini.
    Vieniigaa izmaina, ko veicu - mellenju mafiniem pieliku 1 citrona riivetu mizu un drusku citrona sulas (varbut 1-2 EK). Citrons deva tadu svaiguma sajutu.
    Shokolades mafini sanaca varbut drusku pasausi. Varbut ne tada shokolade bija - ar 70 % kakao, varbut janem piena shokolade.
    Bet kopumaa man loti patika mafinu cepshanas process :).
    Droshi vien, ka arii ar saldetam aveneem ir garshiigi.
    Bilde - superiiga.
    Ieva

    AtbildētDzēst
  4. ak šausmas, es gribēju iet skriet pa mežu, bet ieraudzījusi šo bildi, es jūtu, ka jāiet uz veikalu pēc mellenēm!

    AtbildētDzēst
  5. hm, varbūt var kaut kā apvienot? paskriet pēc apēšanas (vispār jau šinī gadījumā tas būtu lietderīgi..:)

    AtbildētDzēst
  6. Tad sāk durties sānos :D cik ogas tu liki uz šito daudzumu apmēram?

    AtbildētDzēst
  7. Atvaino, ka tik vēu atbildu!
    Es liku vienu sauju- nesvēru, tieši tik, cik ar vienu roku paņēmu no saldētavas- un tas bija pusei, jo otrai pusei, ar šokolādi, ogas klāt neliku.

    AtbildētDzēst
  8. Izdomāju pastāstīt - es izmēģināju piedevās mellenes, avenes, ķiršus, rabarberus un smiltsērkšķus. Visi labi. :) Melleņu man vismazāk garšoja. Toties aveņu un smiltsērkšķu - īsta ņamma!

    Un daļu miltu aizstāju ar rupjā maluma kviešu vai kukurūzas, tad tādi nedaudz kraukšķīgi :)

    AtbildētDzēst
  9. Anda, cik interesanti! Īpaši par pilngraudu miltiem. man jau viņu pilngraudu-šokolādes vismīļākie, taču mājās nemēģināju atkārtot.
    Ar avenēm noteikti pamēģināšu, ar smilktērkšķiem bērnam izcepšu, pati neēdu.
    Aptuveni kādu daļu aizstāji?

    AtbildētDzēst