svētdiena, 2011. gada 18. septembris

grūbu pudiņš

recepte no "Dienas ēdieniem", konkrēti- "Muklāja" Visvalža recepte, kas manās acīs ir vērā ņemama rekomendācija. Sen jau izplēsta no žurnāla, taču īstenošanai vajadzīgs tāds sastāvdaļu komplekts, kas pirmo reizi sakrita. Jo pirms nedēļas BB tirdziņā nopirku mazu burciņu pesto, no cita ēdiena palika pāri nedaudz saldā krējuma un cietais džiugas arī dzīvoja ledusskapī (tā glabāšanas termiņš to ļauj pirkt tad, kad atlaide).
Recepti atstāstu saviem vārdiem, neko nemainot pēc būtības.
Vajag:
200 g izvārītu grūbu
50-70 ml saldā krējuma
sauja sīki rīvēta cietā siera (vienīgā izmaiņa, man siers jau bija sarīvēts savādāk)
1 ĒK bazilika pesto, sāls
Gatavošana:
Grūbas izmērcēt, izvārīt-pasālīt, nokāst. Likt nelielā katliņā, pieliet krējumu, karsēt pāris minūtes, kamēr krējums iesūksies. Pielikt pesto, apmaisīt, pielikt sieru, apmaisīt. kad siera izkusīs, noņemt no uguns. Uz šķīvja pārkaisīt ar  parmezānu.
Iespaidi: pasakaini garšīgi. Jā, tas nav diētiskākais ēdiens pasaulē, taču arī nav ko ēst uz nakti lieliem šķīvjiem!

3 komentāri:

  1. Varbūt ar šīs receptes palīdzību es varētu ''satuvināties'' ar grūbām? :D Jo viss pārējais klāt liktais liekas tik labs!!! :)

    AtbildētDzēst
  2. Aija, ja ne ar šo recepti, tad laikam nav lemts:)) Žurnālā rakstīja, ka garšos tiem, kuriem nedz grūbas, nedz pesto negaršo- man liekas, tā arī ir. Nu patiešām izcila recepte.

    AtbildētDzēst
  3. Ar pesto izskatās pēc zaļajām mung pupām. Man grūbas garšo, būs jāpamēģina!

    AtbildētDzēst