Vajag:
4 tases dažādā veidā sagrieztu dārzeņu (zaļā paprika, zaļās pākšu pupiņas, cukīnī, ķirbis un citi.)*
2 ĒK gī sviesta vai saflora eļļas (nezinu, kas tāda)
1/2 TK kumīna sēklu**
1/2 TK melno sinepju sēklu
1/4 TK adžvana sēklu
1/2 TK masalas vai kajienas piparu (manuprāt labāk, asāk)
1/4 TK kurkumas
1 šķipsna dzeltenās asafetīdas
1/2 TK sāls
*man- ķirbis, cukīnī, sarkana paprika (svaigi), zaļās pupiņas (saldētas)
** kumīnu, sinepes, kurkumu dubultoju
Gatavošana:
Uz vidējas uguns uzkarsēt pannu ar eļļu, likt kumīnu, sinepes, asafetīdu, adžvanu. Kad sēkals sāks sprakšķēt, pievienot masalu vai kajienas piparus, kurkumu. Apmaisīt, likt dārzeņus un sāli. Apmaisīt. Samazināt uguni līdz mazai, uzlikt vāku. Pēc 5 minūtēm apmaisīt. Sautēt 15 minūtes.
Der visiem konstitucionālajiem tipiem.
Komentāri: labs ikdienas ēdiens, garšīgs kopā ar rīsiem.
garšīgi un veselīgi!
AtbildētDzēstPaldies, Irēna! Tagad mani ieinteresēja saflora eļļa, jo grāmatā tā ir katrā otrajā receptē. Varbūt vēl veselīgāka?:)
AtbildētDzēst