Tuvojos ierakstu sērijai par briseles kāpostiem, taču pagaidām- ne pārāk diētiski cepumi. Recepte- J.Kairis, Dienas ēdieni, mans brīvs atstāstījums un iekavās- korekcijas.
Vajag:
120 g miltu
100 g auzu pārslu
80 g kokosriekstu skaidiņu
150 g brūnā cukura (ar 100 g jau sanāk ļooti saldi)
120 g margarīna (hm, nesaprotu viņa mīlestību pret hidrogenizētiem augu taukiem, aizvietoju ar sviestu)
50 g tumši zeltainā sīrupa
1 TK sodas
2 ĒK karsta ūdens
es vēl piepilināju vaniļas esenci
Gatavošana:
Miltus sajaukt ar auzu pārslām, kokosriekstu, cukuru. Katliņā izkausēt sviestu un sīrupu. Nedaudz atdzesēt. Ūdenī izšķīdināt sodu, iemaisīt sviesta maisījumā. Tad to iemaisīt miltu un pārslu maisījumā, kamēr izveidojas viendabīga masa. Uz cepešpannas uzklāt papīru, veidot plakanus cepumus apt.5 cm diametrā (es veidoju 2reiz lielākus), likt ar atstarpi. Cept 150 C apt.15 minūtes.
Iespaidi: laba, precīza recepte, ļoti garšīgi cepumi- sviestaini, smaržīgi. Noteikti atkārtošu, kamēr nav iestājušies pavasara ierobežojumi:))
Un tad vēl jauna Areta Franklina ar tāādu balsi!
Mūsmājās pēdējā laika mīļākie cepumi, kas pazūd milzu ātrumā..(arī cepu ar sviestu ne margarīnu)..
AtbildētDzēstMēs šodien atkal cepsim:)
Dzēst:)) Ee, kas ir pavasara ierobežojumi? Tas ir "Pludmale 2012"? :)
AtbildētDzēstGaidishu briseles kapostu receptes, jo man saldetavaa ir divas pakas. Veikalaa janvaari bija par smiekliigu naudinu.
Ieva
jājā, pludmale. Man gan, tu zini, nav īpašu prasību pret sevi šajā ziņā, taču ir drēbes un šīm drēbēm pavasarī atkal jāder:))
AtbildētDzēstBūs briseles kāposti, nākamnedēļ.