sestdiena, 2012. gada 18. februāris

auzu cepumi

Tuvojos ierakstu sērijai par briseles kāpostiem, taču pagaidām- ne pārāk diētiski cepumi. Recepte- J.Kairis, Dienas ēdieni, mans brīvs atstāstījums un iekavās- korekcijas.

Vajag:
120 g miltu
100 g auzu pārslu
80 g kokosriekstu skaidiņu
150 g brūnā cukura (ar 100 g jau sanāk ļooti saldi)
120 g margarīna (hm, nesaprotu viņa mīlestību pret hidrogenizētiem augu taukiem, aizvietoju ar sviestu)
50 g tumši zeltainā sīrupa
1 TK sodas
2 ĒK karsta ūdens
es vēl piepilināju vaniļas esenci
Gatavošana:
Miltus sajaukt ar auzu pārslām, kokosriekstu, cukuru. Katliņā izkausēt sviestu un sīrupu. Nedaudz atdzesēt. Ūdenī izšķīdināt sodu, iemaisīt sviesta maisījumā. Tad to iemaisīt miltu un pārslu maisījumā, kamēr izveidojas viendabīga masa. Uz cepešpannas uzklāt papīru, veidot plakanus cepumus apt.5 cm diametrā (es veidoju 2reiz lielākus), likt ar atstarpi. Cept 150 C apt.15 minūtes.
Iespaidi: laba, precīza recepte, ļoti garšīgi cepumi- sviestaini, smaržīgi. Noteikti atkārtošu, kamēr nav iestājušies pavasara ierobežojumi:))

Un tad vēl jauna Areta Franklina ar tāādu balsi!

4 komentāri:

  1. Mūsmājās pēdējā laika mīļākie cepumi, kas pazūd milzu ātrumā..(arī cepu ar sviestu ne margarīnu)..

    AtbildētDzēst
  2. :)) Ee, kas ir pavasara ierobežojumi? Tas ir "Pludmale 2012"? :)
    Gaidishu briseles kapostu receptes, jo man saldetavaa ir divas pakas. Veikalaa janvaari bija par smiekliigu naudinu.
    Ieva

    AtbildētDzēst
  3. jājā, pludmale. Man gan, tu zini, nav īpašu prasību pret sevi šajā ziņā, taču ir drēbes un šīm drēbēm pavasarī atkal jāder:))

    Būs briseles kāposti, nākamnedēļ.

    AtbildētDzēst