jā-jā, protams es zinu, ka nakteņi ir ļaunums, taču kartupeļi man garšo gandrīz tik pat ļoti, kā kondensētais piens- tātad tājā dziļajā līmenī, kur principā dzīvo prieks no ēdiena un citi fiziskie prieki.
Un tāpēc es tos gatavoju visai bieži. Turklāt tie ir ekonomiski izdevīgi. Ne šīnī gan receptē:)
Bet nu ļoti garšīgi sanāk, smaržīgi un pavasarīgi.
Vajag:
kartupeļi- ideālā jaunie un nemizoti, bet nu būs vēl laiks pagatavot ideāli;
pusbunte pētersīļu
3 zariņi piparmērtu- tikai lapas
neliela sauja ciedru riekstu
eļļa- olīvu vai vīnogu
1 ĒK citrona sulas
sāls, pipari
Gatavošana: sīki sakapāt zaļumus, apgrauzdēt riekstus, sajaukt visu mērcei paredzēto. Kartupeļus izvārīt, nokāst, likt virsū mērsi, sakratīt.
Oo, kartupeli ar piparmetram! Nekad neesmu edusi, izklausas interesanti. Bildes tik smukas.
AtbildētDzēstBet neprasas klat krejuminu? :)
Ieva
Es arī pirmo reizi pamēģināju un likās ļoti loģisks garšu savienojums.
DzēstBet nē- krējums neprasījās:) Taču ja tev prasās, neliec eļļu, sablenderē šos zaļumus un citrona sulu kopā ar krējumu- tā būs ļoti laba mērce, man pie indiešu ēdieniem te ir uz biezpiena bāzes.